detector.media
30.07.2018 10:39
На фасаді Паризької мерії розмістять фотографію Олега Сенцова
На фасаді Паризької мерії розмістять фотографію Олега Сенцова
У понеділок, 30 липня, на фасаді паризької мерії розмістять фотографію ув’язненого в російській колонії українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, який 14 травня оголосив голодування з вимогою звільнення українських політв'язнів Кремля.

Захід розпочнеться о 17.30.

Про це повідомляється на сторінці Save Oleg Sentsov у Facebook. 

«Паризький мер на підтримку Олега Сенцова, який незабаром досягне 80-го дня голодування, розмістить його фотографію на фасаді міської мерії в 4-му муніципальному окрузі», - йдеться у повідомленні.

«Давайте збиратись разом. Час закінчується. Олег Сенцов не повинен померти», - наголошується в повідомленні про подію.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцову та вимогу його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори та ін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY