detector.media
22.06.2018 14:29
Посольство України втретє попросило Мосміськсуд дозволити Денісовій відвідати Сущенка
Посольство України втретє попросило Мосміськсуд дозволити Денісовій відвідати Сущенка
Посольство України в Росії надіслало до Московського міського суду термінового листа з проханням вирішити питання допуску уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової до ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Про це Людмила Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

«З 9:00 телефоную в Московський міський суд, на розгляді якого зараз клопотання Посольства України про мій візит до Романа Сущенка. Відповідь одна – рішення з Вашого питання не ухвалено. На місці нікого, крім секретарів, немає, всі на засіданнях. Тому Посольство України надіслало термінового листа до голови суду Ольги Єгорової (з копією на ФСВП) з проханням прискорити вирішення цього питання», – повідомила омбудсмен.

Як повідомляв «Детектор медіа», 18 червня український омбудсмен Людмила Денісова не змогла відвідати українського журналіста Романа Сущенка в московському СІЗО «Лефортове». Українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пустили

МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

Також 18 червня у Москві відбулася зустріч омбудсменів України і Росії Людмили Денісової і Тетяни Москалькової. По її завершенні Тетяна Москалькова нібито розповіла російським журналістам, що домовилася з Денісовою про взаємне відвідування режисера Олега Сенцова в російській колонії та журналіста Кирила Вишинського в Херсоні.

19 червня Людмила Денісова повідомила про зрив попередніх домовленостей із Тетяною Москальковою. Того ж дня Мосміськсуд підтвердив, що було відкликано дозвіл, виданий раднику українського посольства в РФ Альберту Черніюку та уповноваженому з прав людини Верховної Ради України Людмилі Денисовій, а також двом співробітникам її апарату, на зустріч в слідчому ізоляторі зі засудженим українським журналістом Романом Сущенком.

20 червня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Посольство України ще раз звернулося до Московського міського суду з проханням надати дозвіл на відвідування українського журналіста Романа Сущенка, який наразі перебуває в СІЗО «Лефортове». 

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку.

5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY