detector.media
27.05.2018 13:02
У Нью-Йорку на Таймс-сквер відбувся перфоманс-протест #FreeSentsov
У Нью-Йорку на Таймс-сквер відбувся перфоманс-протест #FreeSentsov
Кілька учасників акції одяглися у тюремні роби і сіли посеред вулиці з пісочними годинниками у руках.

У Нью-Йорку 26 травня відбулася акція на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який голодує у російській в'язниці, повідомляється на Facebook-сторінці Razom for Ukraine.

Близько півсотні учасників акції вийшли на Таймс-сквер з вимогою звільнити Сенцова з ув'язнення, передає ТСН.ua. Кілька учасників акції одяглися у тюремні роби і сіли посеред вулиці з пісочним годинником у руках.

«Час спливає для Олега Сенцова через безстрокове голодування. Час спливає для всіх політичних в'язнів. Час спливає для тих, чиї права і людська гідність принижені. Час спливає для нашої громадськості, якщо будемо і далі ігнорувати агресію Росії проти України і всього вільного світу», - йдеться в заяві активістів.

Повідомляється, що на акції був присутній лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

1-2 червня по всьому світу пройде акція #SaveOlegSentsov.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюз.

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі у Росії затримано або ув’язнено із політичних мотивів 64 українця.

Фото: facebook.com/andrei.zagdansky

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY