detector.media
11.05.2017 12:40
Наступне засідання у справі Семени призначили на 22 травня
Наступне засідання у справі Семени призначили на 22 травня
Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя в анексованому Криму призначив на 22 травня чергове засідання у справі журналіста Миколи Семени.

Про це  пише «Крим.Реалії».

Як повідомляється, в ході вивчення матеріалів, зокрема з’ясувалося, що оперативні дані на Миколу Семену, крім свідка Сергія Мєшкова, надав не згадуваний раніше журналіст Олег Крючков, який нині працює в анексованому Криму на російські ЗМІ.

На наступному засіданні суд планує закінчити вивчення матеріалів справи і допитати експерта ФСБ.

Нагадаємо, 10 травня у Криму відбулося чергове засідання по справі журналіста.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу протии позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.  

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільненняКриму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності.

18 квітня відбулося чергове засідання у кримінальній справі Семени. На допит з'явився лише один свідок – Юлія Кожем'якіна, яка розповіла, що була понятою під час огляду сторінки інтернет-видання з матеріалом Миколи Семени. При цьому свідок не змогла відповісти на запитання адвокатів щодо обставин цього огляду публікації.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) вимагає від Росії припинити переслідування журналістів в окупованому Криму.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY