detector.media
16.12.2016 11:07
«Ланет» на добу вимкнув три канали StarLightMedia у Києві та ще двох містах
«Ланет» на добу вимкнув три канали StarLightMedia у Києві та ще двох містах
15 грудня провайдер кабельного телебачення, IPTV та OTT «Ланет» на добу вимкнув телеканали СТБ, Новий канал і ICTV у Києві, Івано-Франківську та Калуші (Івано-Франківська область)

Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Причиною вимкнення «Ланет» назвав профілактичні роботи у мережі кабельного ТБ. Ці три канали будуть недоступними для мешканців Києва, Івано-Франківська та Калуша з 18:00 15 грудня до 20:30 16 грудня. Провайдер також повідомив, що резервна трансляція доступна на його сайті та в Android-додатку.

Напередодні, 14 грудня, під час прес-конференції «Обмеження доступу українців до центральних телеканалів: хто залишиться у виграшу?» директор «Ланету» Мар’ян Івасюк анонсував тестове відключення телеканалів найбільших медіагруп у зв’язку з незгодою провайдера з умовами договорів на ретрансляцію контенту, які мовники пропонують укласти з 1 січня 2017 року.

«Погоджуватися з ультиматумами олігархічних медіагруп ми не збираємося. Йти в добровільне рабство для нас неприйнятно. Тому найближчим часом відбудеться профілактичне відключення цих каналів, щоб відстежити реакцію та перевірити обладнання. А з 1 січня ті медіагрупи, які не підуть на зміни своїх ультимативних умов, будуть відключені. В IP-мережі контент медіагруп теж буде відключений», - повідомив пан Івасюк.

За підсумками прес-конференції 14 грудня СТБ випустив сюжет у програмі «Вікна-новини», де навів ці слова Мар’яна Івасюка, протиставивши їх позиції генерального директора провайдера «Воля» Джорджа Жембері, який говорить про готовність до співпраці з мовниками.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набуває чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП входять телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучаються зі складу УПП та переходять до договірних відносин з провайдерами.

28 жовтня директор групи компаній «Тріолан» Вадим Сидоренко оголосив консолідовану позицію провайдерів щодо нових договірних відносин з телеканалами. На думку провайдерів, телеканали, які хочуть максимального покриття в кабельних мережах, повинні платити провайдерами за поширення сигналу. Ті ж телеканали, які захотіли стати платними, потраплятимуть в окремі пакети провайдерів із суттєво меншим охопленням аудиторії, а телеканали і провайдери спільними зусиллями мотивуватимуть глядачів передплачувати ці пакети.

Ще влітку телегрупи презентували своє бачення майбутніх договірних відносин з операторами: вони вважають, що провайдери мають платити щонайменше 2,5 гривні з абонента за 20 каналів чотирьох медіагруп. Але після підписання нового закону президентом, станом на початок грудня, за даними видання MediaSat, медіагрупи назвали таку вартість свого контенту для мереж платного ТБ: «1+1 медіа» і StarLightMedia – по 75 коп. з абонента за пакет усіх каналів групи; «Медіа Група Україна» – 45 коп. з абонента за пакет усіх каналів групи; Inter Media Group – 3 грн з абонента за пакет усіх каналів групи. Наразі триває переговорний процес між телеканалами і провайдерами щодо подальших умов співпраці.

Тим часом у ЗМІ вже поширюються повідомлення про майбутнє відключення телеканалів провайдерами з 1 січня. Зокрема, 7 грудня одеські ЗМІ попередили глядачів про відключення центральних телеканалів із 1 січня.

7 грудня в інтерв’ю «Детектору медіа» генеральний директор компанії «Воля» Джордж Жембері повідомив, що конкретних пропозицій від медіагруп досі не отримував і якщо домовленостей не буде досягнуто вчасно, готовий припинити ретрансляцію телеканалів, як того вимагає новоприйнятий закон.

12 грудня генеральний директор групи компаній «Тріолан» Вадим Сидоренко оголосив, що з 1 січня 2017 року «Тріолан» запроваджує абонплату за кабельне телебачення в розмірі 15 грн на місяць.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY