detector.media
30.07.2015 13:43
Наступниця Гужви не виключає звільнення у колективі медіахолдингу «Вести Украина»
Наступниця Гужви не виключає звільнення у колективі медіахолдингу «Вести Украина»

Нова очільниця медіахолдингу «Вести Украина» Ольга Семченко, яка після продажу частки Ігорем Гужвою і звільнення його з посади головреда газети «Вести» стала головою ради директорів, заявила про можливі кадрові зміни у колективі холдингу. Про це йдеться в інтерв'ю пані Семченко, опублікованому у газеті «Вести» 30 липня.

 

«Безумовно, буде не просто. Ми не наділи рожеві окуляри і розуміємо ситуацію навколо нас і в країні в цілому. Можливо, з кимось з колективу ми попрощаємося, хтось прийде новий. Але я дуже акуратна в кадрових перестановках. Я люблю професіоналів і завжди працюю тільки з ними. Погоду в холдингу будемо робити спільно! Всіх думаючих, активних, які вміють працювати нон-стоп запрошуємо в наш колектив! Буде не нудно!», - повідомила Ольга Семченко.

 

Нагадаємо, у тому ж інтерв'ю Ольга Семченко заявила, що звільнення Ігоря Гужви з посади головного редактора газети «Вести» і продаж ним частки в холдингу є питанням другорядним і обіцяла «поліпшити позиції медіахолдингу на українському медіаринку».

 

У лютому тоді ще головний редактор газети «Вести», керівник холдингу «Мультимедіа інвест груп» Ігор Гужва у коментарі «Детектор медіа» підтвердив, що в межах компанії плануються скорочення у зв'язку з кризою медіаринку. Про яку саме кількість співробітників холдингу йдеться в межах цієї оптимізації, він не уточнив. Пан Гужва наголосив, що скорочення відбуватиметься згідно із законодавством.

 

Вчора, 29 липня, стало відомо, що головний редактор газети «Вести» і керівник холдингу «Мультимедіа інвест груп» Ігор Гужва, який називав себе власником газети й холдингу, залишив медіхолдинг «Вести Украина», продавши свою частку, і звільнився з посади головного редактора газети. В офіційній заяві холдингу йдеться, що Ігор Гужва прийняв рішення припинити роботу в «Вести Украина» і продав свою частку корпоративних прав в медіахолдингу. У своєму зверненні до колективу він повідомив, що залишає посаду головного редактора газети «Вести»,  і подякував за спільну роботу.

 

Відповідно до заяви, офіційні права власності на всі активи медіахолдингу, а саме: телеканал UBR, радіостанцію «Вести», щоденну газета «Вести», сайт vest-ukr.com, а також журнал «Вести. Репортер», наразі належать кіпрській компанії Media Holding Vesti Ukraine. Раду директорів холдингу очолила Ольга Семченко, яку «Українська правда» називає екс-прес-секретарем колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якому ЗМІ приписують власність медіахолдингу «Вести».  Видання також повідомляє, що «Ольга Семченко створювала "Вести" за гроші Клименка і була негласним "смотрящим" у виданні, яке записали на Гужву і підставних осіб».

 

Версія про те, що Олександр Клименко фінансує холдинг «Вести» була поширена в ЗМІ наприкінці 2014 року. Тоді ж згадувалося, що весь 2014 рік «Вестями» займалася екс-прес-секретар пана Клименка Ольга Семченко.

 

Нагадаємо, на момент створення медіахолдингу Ігоря Гужви у 2013 році холдинг мав назву  «Мультимедіа-інвест груп», а однойменне ТОВ входило в його структуру власності.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Ігоря Гужву підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму 17,8 млн грн.

 

У липні  головний редактор газети «Вести» і керівник холдингу «Мультимедіа інвест груп» Ігор Гужва, який називає себе власником газети й холдингу, заявив, що податківці хочуть вручити йому повідомлення про підозру, як тільки він повернеться до України. На той момент він, за його словами, перебував у відпустці закордоном.

 

Як писала «Детектор медіа», щодо медіахолдингу «Вести» Державна фіскальна служба України (ДФС) проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.

 

З 1 серпня 2014 року засновником і видавцем газети «Вести» замість ТОВ «Вісті мас-медіа» стало ТОВ «Інновація і рішення». У жовтні 2014 року власником цієї компанії стала кіпрська компанія IG Media Ltd («АйДжи Медіа Лтд») з міста Нікосія. А розмір статутного фонду компанії збільшився з 19 млн до 40 млн грн.

 

Тим часом Слідчим відділом Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування щодо видання «Вести. Репортер» у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).

 

ЗМІ холдингу «Вести» неодноразово критикувалися медіаекспертами, у тому числі й «Детектор медіаю», за редакційну політику (газета «Вести», журнал «Вести. Репортер», телеканал UBR).

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY