detector.media
30.07.2015 09:38
Очільниця холдингу «Вести Украина» називає звільнення Гужви «другорядним питанням» і знову говорить про тиск
Очільниця холдингу «Вести Украина» називає звільнення Гужви «другорядним  питанням» і знову говорить про тиск

Голова ради директорів медіа холдингу «Вести Украина» Ольга Семченко заявила, що звільнення Ігоря Гужви з посади головного редактора газети «Вести» і продаж ним частки в холдингу є питанням другорядним, і обіцяє «поліпшити позиції медіахолдингу на українському медіаринку». Про це йдеться в інтерв'ю пані Семченко, опублікованому у газеті «Вести» 30 липня.

 

«Питання, чому пішов Ігор, - насправді питання другорядне», - сказала Ольга Семченко, відповідаючи на питання «З яких причин Ігор Гужва склав повноваження головреда газети «Вести»?».

 

Далі вона повторює слова пана Гужви про тиск на видання - правда, на відміну від колишнього головреда «Вестей» не вказує, що це за тиск. «Виходячи з спілкування, яке у мене було за ці дні з колективом і читачами, питання, яке хвилює сьогодні, - чи буде працювати холдинг. І чи не зломить роботу колективу той безпрецедентний тиск, який на нього чиниться. Я відповідально заявляю, що, приймаючи рішення про свою участь в управлінні холдингом в найскладніший для нього час, я розумію всі ризики і виклики, які мені доведеться взяти на себе. Переконана, що ми пройдемо всі випробування, і це зробить нас тільки сильнішими. Колектив налаштований дуже конструктивно. А будь-яка система потребує модернізації і поліпшень з урахуванням часу та обставин. У мене є бачення, як поліпшити позиції медіахолдингу на українському медіаринку, і необхідні зміни я проведу», - сказала пані Семченко.

 

Голова ради директорів пообіцяла, що газета «Вести» і далі буде писати «критично, актуально, на злобу дня», відповідаючи на питання «Чи зміниться редакційна політика газети «Вести»?». Водночас вона заявила, що читачі «втомилися від війни і фронтових зведень» і цікавляться економічними темами.

 

«"Вести" дійсно успішний бренд. Газета стартувала ще на стабільному зрозумілому ринку. Але, на жаль, газета потрапила в період загальнодержавної турбулентності. Зі старту і по сьогоднішній день "Вести" не змінювали риторики, газета працювала як до Майдану, так і після нього. Критично, актуально, на злобу дня. "Вести" намагалися піднімати актуальні теми, які хвилюють громадян. І ми хочемо і будемо продовжувати це робити. Але знаєте, ми аналізуємо, що сьогодні цікаво аудиторії, і розуміємо. Люди дуже втомилися від війни і фронтових зведень, люди занадто багато цікавляться економічними темами - "Вести" вміють прекрасно і доступною мовою писати про економіку. Люди шалено люблять споживчу проблематику - ми кращі в цьому питанні. Наші читачі найобізнаніші і досвідчені в цих питаннях. Ми з колегами розмірковуємо над неформальним слоганом для роботи - нам дуже підходить девіз: "Вести" допомагають! Що зміниться - ми станемо для читачів ще більш доступними, ми націлені проводити експертні гарячі лінії по актуальної проблематики. І тут ми дуже зацікавлені не тільки в питаннях від читачів - їх буде багато, - але ми зацікавлені як у експертів, так і в чесних вичерпних відповідях органів державної влади. На жаль, в українців до влади більше питань, ніж є на них відповідей. Ласкаво просимо з відповідями, шановні чиновники!», - заявила Ольга Семченко.

 

Водночас вона запросила у гості до редакції тих, «хто сумнівається в наших професійних стандартах і підходах», і навіть запропонувала активістам «Відсічі», які неодноразово протестували проти публікацій газети «Вести», взяти участь в їх акціях.

 

Голова ради директорів також розповіла про зміни, які відбудуться у виданнях медіахолдингу «Вести Украина». По-перше, вона пообіцяла виправити ситуацію навколо холдингу: «Навколо «Вістей» стільки домислів і перекручених смислів, що за один день це не виправиш».

 

За її словами, найближчим часом зміниться дизайн сайту «Вести», будуть внесені «нові смисли в журнал «Репортер»», буде розвиватися інтернет-мовлення «Радио Вести».

 

По-друге, Ольга Семченко заявила про побудову «грамотної комерційної бізнес-моделі холдингу». «Рекламні доходи холдингу навіть зараз, у найскладніші для нас часи, а так само результати роботи нашої комерційної служби у першому кварталі цього року вселяють великі надії на успіх. Для рекламодавців ми - дуже цікавий і ефективний партнер. Позитивний комерційний результат для нас - серед першочергових управлінських завдань», - сказала вона.

 

Нагадаємо, вчора, 29 липняя, стало відомо, що головний редактор газети «Вести» і керівник холдингу «Мультимедіа інвест груп» Ігор Гужва, який називав себе власником газети й холдингу, залишив медіхолдинг «Вести Украина», продавши свою частку, і звільнився з посади головного редактора газети. В офіційній заяві холдингу йдеться, що Ігор Гужва прийняв рішення припинити роботу в «Вести Украина» і продав свою частку корпоративних прав в медіахолдингу. У своєму зверненні до колективу він повідомив, що залишає посаду головного редактора газети «Вести»,  і подякував за спільну роботу.

 

Відповідно до заяви, офіційні права власності на всі активи медіахолдингу, а саме: телеканал UBR, радіостанцію «Вести», щоденну газета «Вести», сайт vest-ukr.com, а також журнал «Вести. Репортер», наразі належать кіпрській компанії Media Holding Vesti Ukraine. Раду директорів холдингу очолила Ольга Семченко, яку «Українська правда» називає екс-прес-секретарем колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якому ЗМІ приписують власність медіахолдингу «Вести».  Видання також повідомляє, що «Ольга Семченко створювала "Вести" за гроші Клименка і була негласним "смотрящим" у виданні, яке записали на Гужву і підставних осіб».

 

Версія про те, що Олександр Клименко фінансує холдинг «Вести» була поширена в ЗМІ наприкінці 2014 року. Тоді ж згадувалося, що весь 2014 рік «Вестями» займалася екс-прес-секретар пана Клименка Ольга Семченко.

 

Нагадаємо, на момент створення медіахолдингу Ігоря Гужви у 2013 році холдинг мав назву  «Мультимедіа-інвест груп», а однойменне ТОВ входило в його структуру власності.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Ігоря Гужву підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму 17,8 млн грн.

 

У липні  головний редактор газети «Вести» і керівник холдингу «Мультимедіа інвест груп» Ігор Гужва, який називає себе власником газети й холдингу, заявив, що податківці хочуть вручити йому повідомлення про підозру, як тільки він повернеться до України. На той момент він, за його словами, перебував у відпустці закордоном.

 

Як писала «Детектор медіа», щодо медіахолдингу «Вести» Державна фіскальна служба України (ДФС) проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.

 

З 1 серпня 2014 року засновником і видавцем газети «Вести» замість ТОВ «Вісті мас-медіа» стало ТОВ «Інновація і рішення». У жовтні 2014 року власником цієї компанії стала кіпрська компанія IG Media Ltd («АйДжи Медіа Лтд») з міста Нікосія. А розмір статутного фонду компанії збільшився з 19 млн до 40 млн грн.

 

Тим часом Слідчим відділом Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснюєтьсядосудове розслідування щодо видання «Вести. Репортер» у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).

 

ЗМІ холдингу «Вести» неодноразово критикувалися медіаекспертами, у тому числі й «Детектор медіаю», за редакційну політику (газета «Вести», журнал «Вести. Репортер», телеканалUBR).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY