detector.media
27.01.2015 10:40
Сьогодні Рада може заборонити російські серіали й інвестиції держави-агресора в мовників і розширити повноваження Нацради
Сьогодні Рада може заборонити російські серіали й інвестиції держави-агресора в мовників і розширити повноваження Нацради

Сьогодні, 27 січня, Верховна Рада планує розглянути три медійні законопроекти. Про це йдеться в порядку денному пленарного засідання.

 

Зокрема, Рада розгляне в першому читанні законопроект № 1768 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях)», який зареєстрували 15 січня народні депутати від «Народного фронту» Андрій Левус, Сергій Висоцький і Микола Величкович. Автори пропонують заборонити участь резидентів держави-агресора в статутному капіталі вітчизняних телерадіоорганізацій.

 

Також парламент розгляне в першому читанні законопроект № 1824 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення», який 23 січня зареєстрували члени Комітету свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар («Народний фронт»), Дмитро Стеценко («Народний фронт»), Олександр Опанасенко («Самопоміч») і народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Володимир Ар'єв. Автори пропонують наділити Національну раду з питань телебачення і радіомовлення повноваженнями призупиняти ліцензії та застосовувати штрафи до ліцензіатів, які порушують закон.

 

У другому читанні Рада розгляне законопроект № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», який 9 грудня зареєстрували народні депутати Микола Княжицький («Народний фронт») і Вадим Денисенко («Блок Петра Порошенка»), а 13 січня парламент прийняв його за основу в першому читанні. Документ передбачає внесення змін до законів «Про кінематографію» і «Про телебачення та радіомовлення» і стосується заборони розповсюдження в Україні аудіовізуальних творів, в яких міститься популяризація дій силовиків держави-окупанта.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY