detector.media
21.11.2014 15:41
Власник «Українського медіа холдингу» Сергій Курченко отримав сербське громадянство - ЗМІ
Власник «Українського медіа холдингу» Сергій Курченко отримав сербське громадянство - ЗМІ

Олігарх, власник медіа холдингу «Український медіа холдинг» (УМХ) Сергій Курченко, який втік з України, отримав громадянство Сербії. Про це пише видання «Новое время» з посиланням на повідомлення сербського таблоїда Blic Online.

 

За даними видання, Сергій Курченко отримав сербське громадянство за прискореною процедурою як іноземець, який тимчасово працює в Сербії. «Вважаю, Курченко вкладатиме мільйони в сербську енергетику, тому уряд вирішив прийняти цю пропозицію», - розповіло джерело сербського видання.

 

Раніше СБУ заявила, що Сергій Курченко отримав російське громадянство.

 

Після перемоги Майдану олігарх  втік з України в Росію. 6 березня Євросоюз і Канада оголосили, що Сергій Курченко числиться в списках високопоставлених українських чиновників, проти яких запроваджуються фінансові санкції.

 

20 березня Генеральна прокуратура України оголосила власника УМХ в розшук.  4 квітня на сайті МВС фото і дані Сергія Курченко з'явилися в розділі розшуку осіб, які переховуються від прокуратури.

 

Нагадаємо, у жовтні СБУ повідомила, що власник УМХ безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі у нафтогазовій та банківський сферах на загальну суму близько 5 млрд грн.

 

Водночас російське видання «РБК» стверджує,  що группа «СЕПЕК» («ВЕТЭК») Сергія Курченка планує провести ребрендинг - таким чином бізнесмен хоче позбавитись бренду, з яким в Україні пов'язане кримінальне провадження. За даними джерел в оточенні бізнесмена, тепер його активи об'єднує нова компанія Premier Oil Group.

 

22 вересня «Український медіа холдинг» (УМХ) оголосив про призначення з 26 вересня головою своєї наглядової ради народного депутата від Партії регіонів, першого заступника голови Комітету з питань свободи слова та інформації Олени Бондаренко. Раніше громадянин Росії Юрій Ровенський з липня залишив посаду голови ради директорів медіахолдингу UMH Group (УМХ).

 

5 листопада власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group («Український медіа холдинг») Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY