До складу журі фестивалю Docudays UA увійшла режисер фільму «Шахта №8» Маріанна Каат

13 Березня 2013
4203
13 Березня 2013
17:41

До складу журі фестивалю Docudays UA увійшла режисер фільму «Шахта №8» Маріанна Каат

4203
До складу журі фестивалю Docudays UA увійшла режисер фільму «Шахта №8» Маріанна Каат

Режисер нашумілої в Україні стрічки «Шахта №8» Маріанна Каат увійшла до складу журі Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, що почне свою роботу 22 березня. Про це повідомляється на офіційному сайті  Docudays UA.

 

Серед інших членів журі цьогорічного фестивалю - литовський кінорежисер і продюсер, член Європейської кіно академії Аудрюс Стоніс, засновник і головний редактор російського кіножурналу «Сеанс» Любов Аркус, співзасновник багатьох кінофестивалів і програмний консультант відомих кінофорумів Туе Стін Мюллер із Данії, українсько-італійський режисер Олександр Балагура, індійсько-український правозахисник, політолог, поет і перекладач Мрідула Гош та інші. Про це сьогодні на прес-конференції повідомили організатори фестивалю.

 

Цього року Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відзначає своє 10-річчя. Окрім традиційних конкурсних програм DOCU/ПРАВО, DOCU/ЖИТТЯ та DOCU/КОРОТКО, в рамках фестивалю покажуть експериментальну добірку DOCU/АНІМА (куди увійшли найкращі та найсвіжіші зразки документальної анімації європейських кінофестивалів) та програму DOCU/АРТ - три українські прем'єри європейських хітів про всесвітньо відомих митців Джафара Панахі, Ай Вейвея і Томоко Мукаями.

 

Під час фестивалю відбудеться багато позаконкурсних показів та спеціальних подій. Так, російський режисер Павєл Костомаров презентує скандальний інтернет-проект «Строк», а кінознавець Олексій Радинський - цикл «Прощавай кіно!», куди увійшли українські документальні стрічки 1987 - 1995 років (серед них - фільми Сергія Буковського, Ізраїля Гольдштейна та інш.). Крім цього, можна буде побачити ретроспективу гуру литовської кінодокументалістики Аудрюса Стоніса, режисерський дебют головреда «Сеансу» Любові Аркус - стрічку «Антон тут поруч» та свіжий фільм Олександра Барагури «Час життя об'єкта в кадрі».

 

Попри те, що фестиваль Docudays UA не є фестивалем класу «А», цього року в його рамках відбудеться кілька світових прем'єр. Вперше покажуть спецпроект «Ромська мрія» українського режисера Романа Бондарчука та кіноальманах «Відкритий доступ» - історії п'ятьох українців, які кинули виклик системі. Крім цього, відбудеться українська прем»єра альманаху «Поза Євро», що розповідає про минулорічний футбольний чемпіонат та вийшла за підтримки Держагентства з питань кіно.

 

Фестиваль Docudays UA стартує 22 березня і триватиме до 28 березня. Церемонію відкриття вестимуть журналісти Марічка Падалко та Єгор Соболєв. Фільм-відкриття - чеська іронічна стрічка «Твердиня» режисерів Клари Тасовської та Лукаша Кокеша. Минулого року цей фільм був визнаний найкращою чеською документальною стрічкою на кінофестивалі в Їглаві. Основні події фестивалю відбуватимуться у київському Будинку кіно, а у «Кінопанорамі» покажуть програму «Найкращі фільми Docudays UA» та проводитимуть свої майстер-класи знані кінематографісти.

 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4203
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду