Міліція таки почала кримінальне провадження щодо інциденту між журналістом «Інтера» і броварським чиновником

14 Січня 2013
7518
14 Січня 2013
17:48

Міліція таки почала кримінальне провадження щодо інциденту між журналістом «Інтера» і броварським чиновником

7518
Міліція таки почала кримінальне провадження щодо інциденту між журналістом «Інтера» і броварським чиновником

Правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження щодо  перешкоджання професійній діяльності та травмування журналіста телеканалу «Інтер» Романа Бочкали у будівлі Броварської райдержадміністрації 21 жовтня 2012 року, коли його зіштовхнув зі сходів заступник голови Броварської райдержадміністрації Микола Миронець.

 

Про це Міністерство внутрішніх справ України повідомило Комітету з оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів у рамках програми «Відкрита розмова».

 

Таке рішення було прийняте після того, як Роман Бочкала 9 січня 2013 року подав повторну заяву про вчинене проти нього правопорушення. Заяву було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 («Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста») Кримінального кодексу України та розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування за даним фактом триває.

 

Нагадаємо, раніше  Броварська міліція відмовила у порушенні кримінальної справи стосовно пана Миронця. Таке рішення було прийняте на підставі п. 2 ст. 6 КПК України «за відсутністю в діях заступника голови Броварської РДА Миронця злочинів, передбачених статтями 122, 296 ККУ».

 

За словами заступника начальника управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Юрія Севрука таке рішення міліції мотивовано тим, що «конфлікт між Миронцем М.П. та Бочкалою Р.О. виник на ґрунті особистих неприязних стосунків».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 жовтня 2012 року Микола Миронець зіштовхнув зі сходів  Романа Бочкалу в приміщенні Броварської районної держадміністрації . Журналіст скотився сходами, а чиновник сказав, що не чіпав його.

 

Відео інциденту було показано в сюжеті програми «Подробности» 22 жовтня 2012 року.

 

24 грудня 2012 року цей інцидент було розглянуто під час спеціальної наради в рамках діяльності Міжвідомчої робочої групи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7518
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лала Ла
4119 дн. тому
Так а за что столкнул-то? На это нужна веская причина. Конечно телеканал Интер - звучит гордо. Но,.. журналисты умеют провоцировать.
boss
4119 дн. тому
"Правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження...."! В єтом месте я всегда плачу !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду