Кореспондент газети «Експрес» пов`язує дії міліції із розслідуваннями про наркоторгівлю

7 Січня 2013
8533
7 Січня 2013
09:24

Кореспондент газети «Експрес» пов`язує дії міліції із розслідуваннями про наркоторгівлю

8533
Після того, як Тарас Зозулінський знайшов удома прослушку, правоохоронці намагалися провести в його квартирі несанкціонований обшук
Кореспондент газети «Експрес» пов`язує дії міліції із розслідуваннями про наркоторгівлю
Кореспондент відділу розслідувань газети «Експрес» Тарас Зозулінський звернувся до журналістів із проханням висвітлювати й контролювати процес кримінального розслідування щодо виявленого в його квартирі прослуховуючого пристрою. Про це він сказав у коментарях «Детектор медіа». 
  
«Я звертаюся до всіх журналістів із проханням висвілити і проконтролювати процес кримінального провадження», - сказав Тарас Зозулінський.
 
На його думку, намагання прослуховувань та дії міліцї можуть бути пов`язані з публікацією матеріалів про наркоторгівлю, які журналіст публікує протягом двох років: «Разом із колегами я займаюся розслідуваннями на тему наркоторгівлі. Ми працювали над цією темою протягом останнього місяця. В процесі редакційної роботи нам стали відомі факти щодо можливих незаконних дій самих працівників міліції. Незабаром опублікуємо їх на сторінках газети "Ескпрес"А в цілому я займаюся розслідуванням злочинів, пов`язаних із наркоторгівлею, протягом двох років».   
 
Як повідомляла «Детектор медіа», напередодні, 6 січня, журналіст знайшов у своєму домашньому одязі автономний прослуховуючий пристрій. Після цього Тарас Зозулінський та редакція газети подали заяви та повідомлення про злочин до Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, ГУМВС України у Львівській області, Прокуратури Львівської області та Управління Служби Безпеки у Львівській області.
 
Увечері журналісту зателефонували представники міліції, які повідомили про свій намір провести обшук без санкції суду. При цьому слідчий зазначив, що не дозволить бути присутніми при обшуку журналістам та будь-яким «стороннім» особам. До квартири Тараса Зозулінського вирушила група журналістів газети «Експрес» та відеоператори.  
 
Близько 20-ї правоохоронці відмовилися від намірів здійснювати обшук у квартирі журналіста без санкції суду. Натомість йому запропонували 7 січня о 9.00, з'явитися у місцевий райвідділ міліції на допит, де нині перебуває Тарас Зозулінський. 
 
«Детектор медіа»


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8533
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду