У 2012 році російський Фонд кіно виділив на кіновиробництво майже 4 млрд рублів

20 Грудня 2012
6320
20 Грудня 2012
11:17

У 2012 році російський Фонд кіно виділив на кіновиробництво майже 4 млрд рублів

6320
У 2012 році російський Фонд кіно виділив на кіновиробництво майже 4 млрд рублів

Російський Федеральний фонд соціальної та економічної підтримки вітчизняної кінематографії (Фонд кіно) виділив у 2012 році майже 4 млрд рублів на підтримку виробництва і прокату російських художніх і анімаційних картин. Про це повідомляє «РИА новости» з посиланням на прес-службу організації.

 

Відповідно до схеми фінансування фільмів, більшу частину грошей - 2,2 млрд рублів - фонд порівно розподіляє між десятьма компаніями-лідерами кіновиробництва, а ті самостійно  розподіляють отримані кошти між своїми проектами.

 

Компанія «Арт Пікчерс» Федора Бондарчука і Дмитра Рудовського направила гроші на виробництво шести проектів («Баба Яга» Дана Кретера, «Та й так» Валерії Гай Германіки, «Мітинг» Дениса Філюкова, «Одноклассники.ru» Павла Кудякова, «Даму пік» Павла Лунгіна, «Сталінград»  Федора Бондарчука) та підтримку в прокаті фільму Духless Романа Пригунова.

 

СТВ Сергія Сельянова витратила бюджетні гроші на виробництво двох анімаційних і трьох художніх картин, одна з яких - «Я теж хочу» Олексія Балабанова - вже вийшла в прокат. Фільм «Джунглі» Олександра Войтинського кілька тижнів очолював російський бокс-офіс. Анімаційна стрічка «Три богатирі на дальніх берегах», реліз якої запланований на кінець грудня, отримав підтримку на кіно-театральне просування.

 

Майже всі проекти «Студії ТРИТЭ Микити Міхалкова», підтримані на бюджет 2012 року, вийдуть на екрани лише наступного року і навіть пізніше. Серед них: «Іван Піддубний» Гліба Орлова, «Екіпаж» і «Легенда № 17» Миколи Лебедєва і фільм самого Микити Михалкова «Сонячний удар». Випущений цієї ж студією «Шпигун» Олексія Андріанова отримав держпідтримку на показ у кінотеатрах.

 

Bazelevs на гроші держбюджету виробляє «Ялинки-3» і проект «Я вбиваю дракона» Тимура Бекмамбетова. Новорічні релізи компанії - «Джентльмени, удачі!» і «Снігова королева» - з бюджету 2012 року отримає підтримку на прокат.

 

«Централ Партнершип» вклала отримані від Фонду кошти у виробництво «Уланської балади», що вийшла у цьому році, та проектів «22 хвилини» і «Темний світ: рівновага», які готуються для релізу в 2013-му.

 

Компанія «Реал-Дакота» Рената Давлетьярова виділила гроші на прокат «Сталевого  метелика» та виробництво ще трьох картин, серед яких «Американка» самого пана Давлетьярова.

 

Компанія «Коктебель» Романа Борисевича отримані від фонду гроші направила на прокат фільму «Жити» Василя Сигарева і запустила у виробництво «Зниклі кімнати» Олексія Попогребського.

 

Крім цього, як зазначили у Фонді кіно, в 2012 році організацією на різних стадіях було підтримано 45 проектів соціально значимої тематики (920 700 000 рублів), 7 повнометражних анімаційних стрічок (151 900 000), 17 епізодів мультсеріалів (166 100 000 ), 4 картини для дітей та юнацтва (42 000 000), 8 проектів копродукції (201 400 000). Майже 167 000 000 рублів з бюджету фонду було спрямовано в 2012 році на підтримку російських кінофестивалів і участі вітчизняних картин в зарубіжних оглядах і кіноринках.

 

Російський Фонд соціальної та економічної підтримки вітчизняної кінематографії був створений в кінці 2009 року. Так, у 2012 році Фонд розподіляв суму в 3,8 мільярда рублів, у той час як у розпорядженні Мінкультури залишилося трохи більше мільярда.

 

З 2013 року Фонд почне фінансувати виробництво і прокат фільмів за новим принципом: приблизно 2 млрд рублів буде виділятися тільки на проекти, погоджені з Мінкультури.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6320
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду