У Сирії вбили журналіста France 2

12 Січня 2012
6844
12 Січня 2012
13:33

У Сирії вбили журналіста France 2

6844
У Сирії вбили журналіста France 2

Французький журналіст Жиль Жак'є, співробітник телеканалу France 2, був убитий під час вуличних сутичок у Сирії. Про це повідомляє Euronews.

 

За попередніми даними, він загинув внаслідок вибуху снаряду у Хомсі. Знімальна група мала акредитацію, однак працювала без супроводу представників міністерства інформації. Пан Жак'є став першим представником західних ЗМІ, який загинув у Сирії за 10 місяців протистояння влади й опозиції. Також у Хомсі був поранений ще один бельгійський кореспондент.

 

Тим часом у столиці Сирії Дамаску відбувся мітинг на підтримку президента. Башар Ассад виступив перед демонстрантами - вперше за 6 місяців. Він сказав, що заколот, інспірований з-за кордону, невдовзі буде придушений, обіцяв реформи та критикував дії Ліги арабських держав.

 

Напередодні сирійське питання за зачиненими дверима розглядала Рада безпеки ООН. Після наради посол США в організації Сьюзан Райс заявила, що від початку роботи місії Ліги арабських держав у Сирії загинули близько 400 людей.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6844
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду