В Одесі чиновник ображав та перешкоджав роботі журналістів ТРК «Круг»?

9 Грудня 2011
13175
9 Грудня 2011
16:39

В Одесі чиновник ображав та перешкоджав роботі журналістів ТРК «Круг»?

13175
В Одесі чиновник ображав та перешкоджав роботі журналістів ТРК «Круг»?

Представники ТРК «Круг» заявляють, що виконуючий обов'язки начальника департаменту роботи зі зверненнями громадян Одеської міської ради Валерій Романов перешкоджав роботі знімальної групи. Про це виданню «Взгляд из Одессы» повідомив журналіст телеканалу Анатолій Косін.

 

За словами журналіста, напередодні до телеканалу звернулась журналістка Рита Колобова, яка поскаржилась на те, що коли вона подавала звернення до цього департаменту міськради, чиновник поводив себе досить брутально, через те незрозумілим залишилось, чи прийнята її заява.

 

Щоб перевірити це, представники каналу прийшли в міськраду. Однак, за словами пана Косіна, за декілька хвилин у кабінет одного з чиновників, де вони перебували, зайшов Валерій Романов, який намагався вихопити в оператора камеру та закривав її.

 

«Він вимагав припинити зйомку, виштовхав Колобову з моїм оператором у коридор. На прохання не перешкоджати журналістській діяльності він схопив мене за шкірки, став тикати якісь папірці і кричати: "Читай, виродку!"», - зазначив пан Косін. За його словами, охорона міськради не реагувала і прийшла, лише коли він викликав міліцію. За цей час, чиновник заспокоївся, але все одно «вимагав віддати касету, хапаючи за руки».

 

Також Анатолій Косін стверджує, що Валерій Романов переконував правоохоронців, що це не він напав на журналістів, а навпаки вони на нього і що оператор перебуває в стані алкогольного та наркотичного сп'яніння.

 

За словами пана Косіна, журналісти написали відповідні заяви в міліцію.

 

У відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Одеській області «Детектор медіа» повідомили, що до правоохоронних органів надійшли заяви від обох сторін конфлікту - від журналістів і від представників міськради. Факти, викладені в заявах, перевіряються.

 

«Детектор медіа» не вдалося додзвонитись до пана Романова за номером, вказаним на сайті міськради. Однак  ТК надіслала запитання про дії пана Романова директору департаменту інформації та зв'язків з громадськістю Одеської міськради Ірині Ткач і чекає на відповіді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13175
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду