Гендиректор КДР ТРК: порушення, знайдені КРУ, сталися через технічну помилку

11 Жовтня 2011
2817
11 Жовтня 2011
17:14

Гендиректор КДР ТРК: порушення, знайдені КРУ, сталися через технічну помилку

2817
Гендиректор КДР ТРК: порушення, знайдені КРУ, сталися через технічну помилку

Генеральний директор Київської державної регіональної телерадіокомпанії (КДР ТРК) Олександр Савенко вважає, що порушення, знайдені в діяльності компанії Контрольно-ревізійним управлінням, сталися внаслідок технічної помилки попереднього керівництва. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, КРУ виявило у роботі телекомпанії порушення, що призвели до збитків на загальну суму 531,40 тис. грн. З них 506,06 тис. грн (95%) становлять порушення щодо використання бюджетних коштів на трансляцію телерадіопрограм, вироблених для державної потреби. Зокрема, телекомпанія витратила 482,19 тис. грн бюджетних коштів на покриття витрат з трансляції телерадіопрограм за 2009 рік, хоча відповідних кошторисних призначень у 2010 році не було.

 

Пан Савенко зазначив, що у 2009 році, коли він ще не керував телекомпанією, були неправильно оформлені деякі документи.

 

«Не вистачало, як завжди, бюджетного фінансування. Була підписана угода на трансляцію на наступний рік. І ця заборгованість мала бути перенесена на наступний рік. Для цього потрібно було поставити печатку, тоді б це все як борг бюджетний перейшло на наступний рік. Але цього не зробили», - сказав він.

 

За його словами, це була лише технічна помилка і він так і не зрозумів, чому КРУ говорить про завдані збитки: «Це угода однієї державної організації з іншою (ДП «Укркосмос». - ТК). Заборгованість є, акти робіт були виконані, заборгованість була погашена. У чому тут збитки завдані державі?».

 

Як зазначає пан Савенко «у результаті казуїстики» компанія позбавлена півмільйона гривень. І тепер на трансляцію залишиться лише 1,2 млн грн (раніше держава виділяла 1,7 млн грн), тоді як за рік потрібно сплатити 2,7 млн грн: «Держава й так сплачує на це 1,7 млн при потребі 2,7 млн, а тепер з них нам зрізали ще півмільйона. Але мене інше цікавить: КРУ не рахує, скільки ми отримуємо доручень від органів влади: ювілеї письменників, тисячоліття Софії київської тощо. Всі ці доручення фінансово не забезпечуються, але ж КРУ не перевіряє те, що доручення дали, а грошима не підкріпили. А ми маємо доручення виконувати».

 

Також, за словами пана Савенка, результати цієї перевірки КРУ вже були розглянуті у прокуратурі. Як повідомив ТК заступник керівника КДРТРК Валерій Круглов, у прокуратурі йому повідомили: «Складу злочину не визначено, питання знято. Порушень немає: оплата була здійснена».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2817
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду