detector.media
11.10.2011 17:14
Гендиректор КДР ТРК: порушення, знайдені КРУ, сталися через технічну помилку

Генеральний директор Київської державної регіональної телерадіокомпанії (КДР ТРК) Олександр Савенко вважає, що порушення, знайдені в діяльності компанії Контрольно-ревізійним управлінням, сталися внаслідок технічної помилки попереднього керівництва. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, КРУ виявило у роботі телекомпанії порушення, що призвели до збитків на загальну суму 531,40 тис. грн. З них 506,06 тис. грн (95%) становлять порушення щодо використання бюджетних коштів на трансляцію телерадіопрограм, вироблених для державної потреби. Зокрема, телекомпанія витратила 482,19 тис. грн бюджетних коштів на покриття витрат з трансляції телерадіопрограм за 2009 рік, хоча відповідних кошторисних призначень у 2010 році не було.

 

Пан Савенко зазначив, що у 2009 році, коли він ще не керував телекомпанією, були неправильно оформлені деякі документи.

 

«Не вистачало, як завжди, бюджетного фінансування. Була підписана угода на трансляцію на наступний рік. І ця заборгованість мала бути перенесена на наступний рік. Для цього потрібно було поставити печатку, тоді б це все як борг бюджетний перейшло на наступний рік. Але цього не зробили», - сказав він.

 

За його словами, це була лише технічна помилка і він так і не зрозумів, чому КРУ говорить про завдані збитки: «Це угода однієї державної організації з іншою (ДП «Укркосмос». - ТК). Заборгованість є, акти робіт були виконані, заборгованість була погашена. У чому тут збитки завдані державі?».

 

Як зазначає пан Савенко «у результаті казуїстики» компанія позбавлена півмільйона гривень. І тепер на трансляцію залишиться лише 1,2 млн грн (раніше держава виділяла 1,7 млн грн), тоді як за рік потрібно сплатити 2,7 млн грн: «Держава й так сплачує на це 1,7 млн при потребі 2,7 млн, а тепер з них нам зрізали ще півмільйона. Але мене інше цікавить: КРУ не рахує, скільки ми отримуємо доручень від органів влади: ювілеї письменників, тисячоліття Софії київської тощо. Всі ці доручення фінансово не забезпечуються, але ж КРУ не перевіряє те, що доручення дали, а грошима не підкріпили. А ми маємо доручення виконувати».

 

Також, за словами пана Савенка, результати цієї перевірки КРУ вже були розглянуті у прокуратурі. Як повідомив ТК заступник керівника КДРТРК Валерій Круглов, у прокуратурі йому повідомили: «Складу злочину не визначено, питання знято. Порушень немає: оплата була здійснена».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY