Дослідження: українці найчастіше читають блоги про фільми та телебачення

20 Травня 2011
10846
20 Травня 2011
08:55

Дослідження: українці найчастіше читають блоги про фільми та телебачення

10846
Дослідження: українці найчастіше читають блоги про фільми та телебачення

Українські блогери найактивніше читають чужі блоги на теми, пов'язані з фільмами та телебаченням. 55% блогерів вказали цей тип блогів, відповідаючи на відповідне запитання. Найменше цікавості викликають блоги для батьків і блоги компаній/брендів (по 20%). Також невисокий щабель дістали персональні блоги (25%).

 

Такий результат отримало агентство Universal McCann (група АДВ Україна) у рамках дослідження Wave.5. Це дослідження соціальних медіа, яке проводиться на замовлення агентства у 55 країнах світу. В Україні проведене вперше компанією InMind.

 

Мікроблоги  («Твітер») в українців доволі популярні - у порівнянні з іншими країнами. 22% активних інтетрнет-користувачів (тих, хто користується інтернетом щодня або через день) зазначили, що користувалися мікроблогами в останні 6 місяців. Понад 50% мікроблогерів в Україні - люди віком 16-24 років.

 

 

 

Найпопулярнішими платформами (серед блогів, мікроблогів та сервісів миттєвого обміну повідомленнями) в Україні є форуми. 84% активних користувачів відвідували їх за останні 6 місяців, проти 67% у середньому в світі.  На відміну від мікроблогів, форуми є досить затребуваними у старших людей.

 

Серед засобів комунікації соціальні мережі є найпопулярнішими після пошти: 75% опитаних користуються ними раз на день або й частіше.

 

Користування соціальними медіа лише зростатиме, про що свідчать відповіді на питання «Що з переліченого ви плануєте робити частіше у наступні 6 місяців?»

 

 

 

З точку зору корпоративних комунікацій соцмережі також стають важливішим майданчиком: взаємодія з брендом переміщується у соціальний простір, відвідування корпоративних сайтів знижується.  

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10846
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду