detector.media
20.05.2011 08:55
Дослідження: українці найчастіше читають блоги про фільми та телебачення

Українські блогери найактивніше читають чужі блоги на теми, пов'язані з фільмами та телебаченням. 55% блогерів вказали цей тип блогів, відповідаючи на відповідне запитання. Найменше цікавості викликають блоги для батьків і блоги компаній/брендів (по 20%). Також невисокий щабель дістали персональні блоги (25%).

 

Такий результат отримало агентство Universal McCann (група АДВ Україна) у рамках дослідження Wave.5. Це дослідження соціальних медіа, яке проводиться на замовлення агентства у 55 країнах світу. В Україні проведене вперше компанією InMind.

 

Мікроблоги  («Твітер») в українців доволі популярні - у порівнянні з іншими країнами. 22% активних інтетрнет-користувачів (тих, хто користується інтернетом щодня або через день) зазначили, що користувалися мікроблогами в останні 6 місяців. Понад 50% мікроблогерів в Україні - люди віком 16-24 років.

 

 

 

Найпопулярнішими платформами (серед блогів, мікроблогів та сервісів миттєвого обміну повідомленнями) в Україні є форуми. 84% активних користувачів відвідували їх за останні 6 місяців, проти 67% у середньому в світі.  На відміну від мікроблогів, форуми є досить затребуваними у старших людей.

 

Серед засобів комунікації соціальні мережі є найпопулярнішими після пошти: 75% опитаних користуються ними раз на день або й частіше.

 

Користування соціальними медіа лише зростатиме, про що свідчать відповіді на питання «Що з переліченого ви плануєте робити частіше у наступні 6 місяців?»

 

 

 

З точку зору корпоративних комунікацій соцмережі також стають важливішим майданчиком: взаємодія з брендом переміщується у соціальний простір, відвідування корпоративних сайтів знижується.  

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY