«Первый канал» відмовився від піплметрів

19 Квітня 2011
21181
19 Квітня 2011
18:51

«Первый канал» відмовився від піплметрів

21181
«Первый канал» відмовився від піплметрів

Російський «Первый канал» відмовився від вимірювань за допомогою піплметрів. Надалі, повідомляє російський «Коммерсант», у своєму програмуванні канал орієнтуватиметься на власні телефонні опитування.

 

За інформацією видання, компанія «Телерейтинг», яка з 2003 року займається піплметричними дослідженнями, припинила свою роботу. Її головним клієнтом був Первый канал, який у 2005 році відмовився від послуг TNS (хоча сейлз-хаус «Видео Интернешнл» продовжував продавати рекламу на каналі за рейтингами  TNS).

 

За словами генерального директора «Телерейтингу» Сергія Бєлокопитова, стандартні технології вимірювань за допомогою піплметрів більше не відповідають динаміці розвитку телемовлення: розповсюдженню кабельних мереж, IPTV, поширенню плазмових телевізорів (до яких не можна під'єднати метри «Телерейтингу» і TNS) тощо. Тому зараз «Телерейтинг» шукає нові, більш сучасні технології вимірювання, які будуть затребувані мовниками.

 

Заступник генерального директора зі стратегічного планування «Первого канала» Михайло Бричкалевич також вважає, що піплметри «більше не можуть давати об'єктивну статистику». «Люди більш молоді і з високим рівнем доходу просто відмовляються встановлювати їх у своїх квартирах», - зазначив він.

 

Показники «Телерейтингу» використовувались менеджментом «Первого» у  програмуванні ефіру, однак основним джерелом інформації, за словами пана Бричкалевича, були і залишаються данні власної служби телевізійних вимірювань. Співробітники каналу, враховуючи випадкову вибірку, обдзвонюють 55-60 тис. людей. Зараз дзвінки йдуть лише на стаціонарні телефони, але з 1 червня служба працюватиме і з мобільними телефонами.

 

На сьогодні TNS Russia має піплметри у 3,5 тис. домогосподарств у 72 російських містах з населенням понад 100 тис. осіб.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21181
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду