Помер Володимир Буряк. Прощання 19 січня об 11-й

16 Січня 2011
12303
16 Січня 2011
21:37

Помер Володимир Буряк. Прощання 19 січня об 11-й

12303
Помер Володимир Буряк. Прощання 19 січня об 11-й

16 січня помер Володимир Дмитрович Буряк, письменник, журналіст, науковець, професор кафедри журналістики Дніпропетровського національного університету, директор Інституту журналістики та масової комунікації Запорізького класичного приватного університету.

 

Він пішов із життя на 67-му році життя. Останнім часом Володимир Дмитрович тяжко хворів.

 

Володимир Буряк народився на Дніпропетровщині 1944 року. Закінчив історико-філологічний факультет Дніпропетровського державного університету. Двадцять років працював на обласній державній телерадіокомпанії. З 1988 року - старший науковий співробітник, виконувач обов\'язків завідувача науково-дослідної лабораторії українського фольклору, народних говорів та літератури Придніпровського регіону. Багато років викладав на факультеті систем і засобів масової комунікації Дніпропетровського національного університету.

 

Автор (під псевдонімом Володимир Селіванов) низки прозових і поетичних книжок, лауреат премії імені Валеріана Підмогильного. Член Національної спілки письменників України.

 

Прощання відбудеться 19 січня об 11.00 у приміщенні Національної спілки художників України (Дніпропетровськ, Набережна імені Леніна, 11),

 

«Детектор медіа» висловлює співчуття рідним, близьким, колегам і учням Володимира Дмитровича. Світла пам\'ять.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12303
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алиса Шор
4848 дн. тому
Уникальный Человек был, просто удивительный. Мог предложить нам-студентам написать текст на тему "Разговор со стулом" или "Я-снег", и оценки ставил не 1,2,5, а буквами...в общем, стереотипы улетучивались уже через 10 минут общения с ним и даже у самых замкнутых и закрытых студентов начинали гореть глаза, озвучивались идеи...как-то играючи В.Д. учил нас-молодых, зеленых, но уже амбициозных - искать в себе творчество:-) сегодня на прощание с ним пришли многие бывшие студенты и многие уже давно не творят, загрубели и погрязли в рутине, но когда зазвучали воспоминания о нем - как будто встрепенулись и опять заблестели глаза...
media
4850 дн. тому
Кацмане, і ти пам'ятаєш? А таки в тому поколінні дійсно щось було таке, що не соромно зізнаватись було, що ти журналіст. Відповідальність якась була за написане слово. Царство небесне Дмитровичу!
Володимир Кацман
4850 дн. тому
Дуже сумно без Ваших тихоголосих жартів, Дмитрович!.. Справді світлій людині, мабуть, буде добре на небі, бо ви не тільки навчали нас класиці жанру, а й давали власним прикладом зрозуміти, що бути ІНТЕЛІГЕНТНОЮ ЛЮДИНОЮ В УКРАЇНІ інколи можна, та й навіть престижно... Я пам"ятаю,як ви любили Сковороду. Я ви тихо-тихо декламували вірші. Як читали нам спецкурси. Ніколи не думав, що вас доженуть хвороба й навіть смерть. Бо ви нам були як старший брат або зовсім молодий батько... Ми будемо вас пам"ятати, шановний Володимире Дмитровичу, доки ще не соромно казати, що ти журналіст, хоча інколи вже доводиться очі не піднімати!.. Ви - справжній талант, ви нам паличку естафетну передавали дуже толерантно, вишукано... Ви - частина тієї епохи, якої не стає на наших очах, епохи сучасного Відродження... Повертайтеся до нас, шановний Ве-Де-Буряк, щоб інколи нагадувати нам, що професійна гідність та людська честь ще не сконали з цього світу!.. Сумуємо, але, за Лєрмонтовим, "печаль моя светла..."
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду