Янукович доручив уряду супроводжувати медійні законопроекти, яких вимагає Рада Європи

14 Січня 2011
16413
14 Січня 2011
17:53

Янукович доручив уряду супроводжувати медійні законопроекти, яких вимагає Рада Європи

16413
Янукович доручив уряду супроводжувати медійні законопроекти, яких вимагає Рада Європи

Президент Віктор Янукович 12 січня підписав указ про План заходів із виконання обов'язків та зобов'язань України, що випливають з її членства в Раді Європи. У ньому, зокрема, йдеться про супроводження у Верховній Раді ряду медійних законопроектів.

 

Так, президент доручив Міністерству юстиції забезпечити супроводження у Верховній Раді законопроекту про внесення змін до закону «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України» (№ 7241 Андрія Шевченка, Владислава Каськіва та Євгена Суслова), Держкомтелерадіо - про реформу державної та комунальної преси (№ 6468 Степана Курпіля), Мін'юсту, Держкомтелерадіо та Національній раді з питань телебачення і радіомовлення - про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації (№ 0890, розроблений Міністерством юстиції).

 

Україна має ухвалити ці три закони відповідно до підпункту 12.4 Резолюції ПАРЄ 1466(2005).

 

Також Віктор Янукович доручив Мін'юсту забезпечити супроводження в парламенті законопроектів щодо доступу до публічної інформації (№ 7321, № 2763), ухвалення яких передбачене підпунктом 13.17 Резолюції ПАРЄ 1466 (2005) і підпунктом 7.4.3 Резолюції ПАРЄ 1755 (2010). Як писала ТК, 13 січня Верховна Рада ухвалила ці два закони.

 

Окрім цього, Мін'юсту доручили супроводжувати законопроекти про громадські організації (№ 7262) та про порядок організації і проведення мирних заходів (№ 2450), що вимагається підпунктами 7.5.1 і 7.5.2 Резолюції ПАРЄ 1755 (2010).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16413
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду