Кисельов спростовує, що Фірташ контролює «Інтер»: «Я не вірю – я знаю»

4 Грудня 2010
24026
4 Грудня 2010
01:01

Кисельов спростовує, що Фірташ контролює «Інтер»: «Я не вірю – я знаю»

24026
Кисельов спростовує, що Фірташ контролює «Інтер»: «Я не вірю – я знаю»

Ведучий телеканалу «Інтер» Євген Кисельов в ефірі авторського ток-шоу «Велика політика» 3 грудня заявив, що він знає про те, що Дмитро Фірташ не контролює «Інтер». Про це він сказав, коментуючи інформацію з викладеної на порталі WikiLeaks доповіді посла США Вільяма Тейлора від 8 грудня 2008 року про те, що Дмитро Фірташ володіє 61% акцій телеканалу «Інтер».

 

Пан Кисельов на репліки учасників дискусії Юрія Луценка і Мустафи Найєма, що «Інтер» належить Фірташу і це підтвердив посол, звернув увагу, що у звіті дипломат посилається на інформацію українських медіа: «According to media reports... He also owns 61% of the Ukrainian Inter Media Group which owns or co-owns 7 television channels and the Ukrainian News Agency».

 

«Ви вірите, що Фірташ не контролює телеканал "Інтер"?», - запитав у ведучого журналіст «Української правди» Мустафа Найєм, попросивши Євгена Кисельова відповісти, «дивлячись йому в очі».

 

«Вірю», - сказав Євген Кисельов. І додав: «Я не вірю - я знаю».

 

Пан Кисельов також повторив слова Валерія Хорошковського, що Дмитро Фірташ мав опціон на придбання 50% «Інтера», але не скористався ним.

 

Як повідомляла ТК, у звіті, оприлюдненому на WikiLeaks, Вільям Тейлор переповідає зміст розмови з Дмитром Фірташем. Український олігарх розповів американському послу, як «він вдало зміг використати свій телеканал "Інтер"», щоб оприлюднити інтерв'ю Віктора Януковича, яке спростовувало заяву Юлії Тимошенко про формування коаліції БЮТ та Партії регіонів. Вільям Тейлор також звітував з посиланням на мас-медіа, що Дмитро Фірташ «придбав 61 % акцій української медіагрупи "Інтер", яка є власником і співвласником семи каналів і інформаційного агентства Ukrainian News Agency».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24026
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
atos
4891 дн. тому
Прежде чем "наняться" работать на "Интере" Женя Киселев все продумал и пронюхал- кто хозяин и кто ему бабки будет платить. Поэтому он знает что говорит. Ему наша политика по--ую и главное для него бабки! А вы здесь х- ей занимаетесь.
звідки знає?
4891 дн. тому
А звідки він знає? Варіантів лише два:1) йому хтось сказав 2) він бачив документи. Обидва варіанти легко фальшуються. Оскільки Кисельов не дурень, то висновок один: прислужується, тобто - відпрацьовує зарплату.
Кисельов
4891 дн. тому
бугага
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду