Ганна Герман обурена тим, що її помічниця сказала про неї «Телекритиці»: «Це провокація»

21 Вересня 2010
7297
21 Вересня 2010
12:49

Ганна Герман обурена тим, що її помічниця сказала про неї «Телекритиці»: «Це провокація»

7297
Ганна Герман обурена тим, що її помічниця сказала про неї «Телекритиці»: «Це провокація»

Заступник голови Адміністрації президента України Ганна Герман обурена словами своєї помічниці про те, що вона підписує документи «не глядя».

 

Нагадаємо, що саме таку відповідь ТК отримала, коли подзвонила на телефон Ганни Герман, щоб уточнити, чому, очікуючи понад 3 (три) місяці відповіді на свій інформаційний запит, зрештою отримала обтічну відповідь без конкретних даних.

 

«У мене є кілька телефонів, прямий, службовий, хтозна, у кого він був у той момент. Я вважаю, що це провокація», - сказала Герман.

 

На прохання уточнити, що саме пані Герман вважає провокацією, вона відповіла: «Я обурена заголовком у «Детектор медіа» і твердженням про те, що я підписую документи «не глядя».  

 

«Я працювала довго над відповіддю для «Детектор медіа» (понад 3 місяці - ТК), підписала і надіслала. Моя секретарка жодних коментарів з цього приводу не робила. У мене немає помічниці, тільки секретарка, ніхто не має права окрім мене щось коментувати. Я прошу вас спростувати цю інформацію і опублікувати мою заяву проте, що я вважаю такий підхід свідомим очорненням мене, і вимагаю спростування», -  сказала Ганна Герман.

 

Нагадаємо, що новина в ТК мала назву «АП понад три місяці відповідала на запит «Детектор медіа» щодо Хорошковського», оскільки «Детектор медіа» надіслала запит до АП 10 червня 2010-го року, а відповідь отримала 20 вересня.

 

У запиті ми просили пояснити, які були правові підстави призначення Валерія Хорошковського членом Вищої ради юстиції. З текстом відповіді можна ознайомитися нижче.

 

 

 

 

Не вдоволена обтічністю відповіді ТК знову подзвонила до Герман з наміром уточнити, які саме посади Хорошковського Герман вважає такими, що можуть бути зараховані як стаж роботи у галузі права протягом дванадцяти років і десяти місяців. На що одна з її помічниць сказала, що Герман не відповідає за кадрові призначення президента і, очевидно, підписала цей папірець «не глядя».

 

Тимчасом Герман наполягає на тому, що для отримання конкретнішої відповіді ТК варто подати ще один запит і знову очікувати на відповідь. 

 

«Якщо вас не влаштовує моя відповідь дайте ще один журналістський запит, я вам відповім», - сказала Ганна Герман.

 

«Ми з вами боремося за свободу слова, і я вважаю, що маю такі ж права як і ви», - уточнила вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7297
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Понамарчук
4965 дн. тому
Я до пулу Президента України ніколи не входив. Я багато поїздив. Хай їздять молоді й перспективні.
Лерчик
4965 дн. тому
Помощница тоже обурена
Лявочкин
4965 дн. тому
"У мене немає помічниці, тільки секретарка, ніхто не має права окрім мене щось коментувати..." Кроме Джангирова, Пиіховшека иі Понамарчука, а они в пересс-пуле Янука в Штатах. Подлетаем к Нью-Йорку...
Логін
4965 дн. тому
"Собака бывает собачей"..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду