Італійська телеведуча відмовилася вийти в ефір через незгоду з редакційною політикою

22 Травня 2010
24668
22 Травня 2010
19:19

Італійська телеведуча відмовилася вийти в ефір через незгоду з редакційною політикою

24668
Італійська телеведуча відмовилася вийти в ефір через незгоду з редакційною політикою

Ведуча  італійського державного телеканалу RAI Марія Луїза Бузі відмовилася вести основний вечірній випуск новин на на знак протесту проти редакційної політики, яка, на її думку, спотворює реальну дійсність країни. Про це з посиланням на РІА «Новости» повідомляє інформаційне агентство УНІАН.

 

У листі на ім`я директора служби новин RAI Августо Мінцоліні журналістка назвала називає інформаційну політику редакції «упередженою та неповною»: «Внаслідок такого курсу служба новин головного каналу може остаточно втратити довіру глядачів».

 

Зазначивши, що журналіст може захистити свої професійні переконання, знявши свій підпис під публікацією, ведуча заявила, що після двадцяти років роботи на RAI їй не залишається нічого іншого, як «прибрати своє обличчя з програми».

 

У відповідь пан Мінцоліні заявив, що його програма «ніколи не була упередженою й завжди давала можливість висловитися всім, і аудиторія підтверджує мою правоту».

 

Це вже не перший виступ пані Бузі проти характеру висвітлення новин на Першому каналі. Наприклад, вона різко розкритикувала позицію редакції після  21 лютого, коли її знімальну групу освистали мешканці Аквіли. Вони були обурені тим, як італійське ТБ висвітлює ситуацію в зоні руйнівного землетрусу 2009 року.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24668
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
подумаешь
5099 дн. тому
А эта Мария-Луиза приедналась к Руху неподкупных в Украине? Подписалась после Отковича- Новосельцева-Кудимов? Нет??? Значит она пустое место , а не ведущая. Нет в нашем списке - нет вообще. Вот!
ОО
5101 дн. тому
от дурепа, хіба ж їй не тре виплачувати кредит
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду