ТРК «Україна» отримала ліцензію на нову місцеву телекомпанію «Донбас»

15 Жовтня 2008
24652
15 Жовтня 2008
16:27

ТРК «Україна» отримала ліцензію на нову місцеву телекомпанію «Донбас»

24652
ТРК «Україна» отримала ліцензію на нову місцеву телекомпанію «Донбас»
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 15 жовтня задовольнила прохання ТРК «Україна» об’єднати загальнонаціональну мережу, долучивши до основної ліцензії (96 частот на мовлення) також і частоти з інших ліцензій (в офіційному формулюванні це звучить як – об’єднання шляхом вилучення цих частот з інших ліцензій).
 
Нині в об’єднаній ліцензій ТРК «Україна» 105 частотних присвоєнь по всій Україні.
 
Таким чином із проблемної ліцензії компанії № 2630 (у цій ліцензії компанія мала два передавачі в місті Донецьку) вилучено сім із восьми частот, які об’єднано в загальну ліцензію компанії, а саму ліцензію на мовлення на 6 ТВК в місті Донецьку переоформлено як місцеву телекомпанію «Донбас».
 
Програмна концепція «України» також зазнала змін у частині мови. Відтепер, згідно з ліцензією, квота української мови в ефірі «України» має бути «не менше 75%» з приміткою – «телекомпанія має забезпечувати визначені ліцензією обсяги україномовних програм у часових проміжках: в будні 06:00 – 09:00; 18:00 – 24:00; у вихідні та святкові дні – 13:00 – 24:00). У програмній концепції місцевої компанії квота української мови нижча – «не менше 60%», проте з тим же зобов’язанням компанії щодо квотування прайм-тайму.
 
Також на «Донбасі» має бути більше власних програм – 13 год. 15 хв. (на «Україні» - 12 год.), вочевидь, за рахунок більшої кількості інформаційних програм («Донбас» - 5 год. 15 хв.; «Україна» - 4 години). За словами віце-президента ТРК «Україна» Володимира Манжосова, місцева компанія має намір приділяти більше уваги інформаційним проблемам Донецька.
 
Також в обидві ліцензії – і в загальнонаціональну, і в місцеву – компанія внесла зміни власників.
 
Були: Донецький акціонерно-комерційний міський банк, м. Донецьк – 99,9246 %; Донецька міська рада – 0, 0754 %.
 
Стали: ЗАТ «Систем Кепітал менеджмент», м. Донецьк - 99,9246 % Донецька міська рада – 0, 0754 %.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24652
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду