Безлюдна і Созановський представили колективу ІАС «Інтера» стратегію розвитку каналу

15 Лютого 2007
8003
15 Лютого 2007
14:59

Безлюдна і Созановський представили колективу ІАС «Інтера» стратегію розвитку каналу

8003
Безлюдна і Созановський представили колективу ІАС «Інтера» стратегію розвитку каналу

Як стало відомо «Телекритиці» з джерела на каналі «Інтер», на зустрічі, що розпочалась о 13.00 15 лютого, були присутні працівники інформаційно-аналітичної служби каналу «Інтер», голова Правління каналу Сергій Созановський, генеральний продюсер каналу Ганна Безлюдна та шеф-редактор ІАС Антон Нікітін.

 

«Колектив був попереджений про відповідальність відносно розголосу положень стратегії, що можуть становити комерційну таємницю, – повідомляє джерело «ТК» на каналі «Інтер». – У тому, що безпосередньо стосується соціально-економічних інтересів працівників ІАС, було надано таку інформацію: реорганізація структури планується. В її рамках будуть і скорочення, і переведення співробітників на іншу роботу.

 

За словами Ганни Безлюдної, загальновідомо, що людина, яка пропрацювала на одній посаді кілька років, починає ставитися до своєї роботи дещо формально. І нормально, що одні люди йдуть, а на їх місце приходять нові. Щодо тих, хто хоче змінити своє становище на каналі, перейти на іншу посаду чи займатися іншою діяльністю тощо, – їхні пропозиції будуть розглянуті їхніми безпосередніми керівниками. За її словами, кадрові питання будуть вирішуватися в індивідуальному порядку зі співробітниками, згідно з нормами законодавства. Рішення буде ухвалювати Правління. Про атестаційні комісії та їх право у визначенні відповідності фахівця його посаді на зустрічі не йшлося.

 

Правління керуватиметься певними критеріями. На зустрічі було наведено приклад таких критеріїв відносно однієї зі спеціальностей, проте вимоги не було деталізовано і формалізовано. Щодо механізмів вироблення нових трудових угод та колективного договору Сергій Созановський заявив, що профспілки, згідно з нормами закону, можуть брати участь у їх підготовці. Конкретно Ганна Безлюдна пообіцяла із завтрашнього дня почати спілкування в індивідуальному порядку відносно кадрових питань».

 

За словами джерела, зустріч була обіцяна ІАС ще до зустрічі Хорошковського з колективом. Члени первинного осередку Медіа-профспілки сподівалися, що сьогоднішня зустріч буде відповіддю на звернення, направлене ними 7 лютого до Ганни Безлюдної. Але членів профспілки, які не є співробітниками інформаційно-аналітичної служби, на зустріч не пустила охорона.

 

Сергій Гузь, голова Незалежної медіа-профспілки, так прокоментував ситуацію «Телекритиці»:

– Одразу скажу, що на цій зустрічі я не був, але ми готувалися до можливих зустрічей із керівництвом «Інтера».

 

Можна тільки привітати той факт, що зустріч відбулася, але, на жаль, вона не засвідчила зрушення, якого ми очікували з боку менеджменту, – позитивного сигналу про його готовність до нормального діалогу.  Незрозуміло, чому менеджмент посідає ворожу позицію стосовно профспілки. Весь час ми чуємо, що менеджмент не хоче вести переговори «з групками». Але представники профспілки – це не «групки», це люди, вповноважені законом.

 

Знову ж таки, добре, що зустріч із ІАС відбулася, але реорганізація каналу стосується й інших підрозділів, і незрозуміло, чому на цю зустріч не запросили представників інших підрозділів, тим більше – представників профспілки. Те, що їх не пустила охорона, взагалі є порушенням законодавства. Ми готові до конструктивного діалогу, але з інформації, що міститься у повідомленні на «ТК», не видно, що менеджмент також готовий до переговорів. Не можна звільняти, скорочувати, реорганізовувати підприємство без узгодження цих моментів із представниками профспілки. Це – норма закону, і пан Созановський, як провідний юрист у країні, це знає краще за мене. Навіщо продовжується ця лінія «холодного» ставлення до трудового колективу – незрозуміло. Начебто досягли консенсусу, підписали заяву, можна починати конструктивний діалог і конструктивну співпрацю. І саме про це ведуться розмови в профспілці – про те, що треба підписати колективний договір, трудові угоди. Колектив налаштований конструктивно, але поки що ми не бачимо зворотної конструктивної дії.

 

Побачимо, що буде далі. Вчора минув останній день, коли мали би початися переговори – відповідно до заяви, підписаної 31 січня. Два тижні законодавство відводить на те, щоби було створено трудовий арбітраж, і він відпрацював суперечливі питання. Наразі трудовий арбітраж не створено, переговори з профспілкою і трудовим колективом не розпочато. Тобто, ми знову опиняємося в ситуації юридичної невизначеності. Зараз м’яч на полі менеджменту, він має щось зробити до понеділка, щоби розпочати переговори. Немає сенсу затягувати ці проблеми, люди мають знати, як усе відбуватиметься – чи йтиме за законом (тобто почнуться колективні переговори, яких вимагав трудовий колектив), чи колективу треба звертатися до суду, щоби змусити менеджмент розпочати переговори.

 

Не хочеться, аби це звучало як погроза, але є певні процедури, яких обидві сторони мають дотримуватися. Якщо журналісти після підписання цієї заяви взяли на себе певні зобов’язання, тобто відмовилися від намірів страйкувати тощо, і готові до нормальної роботи, до переговорів, – то й менеджмент має діяти так само. Перепони, що будуються, не призведуть до нормального вирішення  проблем – це подовження конфронтації, хоча й у прихованому вигляді. І це означає, що рано чи пізно станеться новий вибух, а цього треба уникнути.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8003
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду