Колишнього політтехнолога Медведчука і Януковича жорстоко побили

23 Жовтня 2006
18588
23 Жовтня 2006
11:57

Колишнього політтехнолога Медведчука і Януковича жорстоко побили

18588
Колишнього політтехнолога Медведчука і Януковича жорстоко побили

У Москві вчинено напад на галерею політконсультанта Марата Гельмана, повідомляє "5 канал".

Близько десяти невідомих увірвалися в галерею в суботу вдень, де знищили картини грузинських художників і побили Гельмана, який намагався захистити роботи, після чого зникли.

Як пише "Сегодня", Гельману завдали тяжких тілесних ушкоджень. Зокрема, зламали ніс і спотворили обличчя.

"Обличчя моє повністю розбите – шматок м’яса. Зламаний ніс, потрібна була операція. А так все в нормі", - розповів Гельман.

За словами куратора галереї Євгена Класкова, невідомі "були в чорному, спортивної статури, добре знали, де знаходяться підсобні приміщення".

У момент нападу в галереї виставлялися роботи художника Олександра Джикії. На даний час художник проживає в США і Туреччині, однак його вважають одним із найяскравіших грузинських художників.

Крім того, що нападники знищили картини художника, вони розбили оргтехніку і відібрали в дівчат, які знаходилися в галереї, мобільні телефони.

За словами керівника галереї Сергія Серебреннікова, також пропали кілька картин.

Співробітники галереї вважають головною причиною інциденту останні події між Москвою і Тбілісі.

На даний час галерея закрита на кілька днів.

За фактом події порушена кримінальна справа, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, у 2002 році Гельман працював політтехнологом Віктора Медведчука, а у 2004 певний час брав участь у передвиборній кампанії Віктора Януковича.

Як зізнався сам Гельман в останньому інтерв'ю "Українській правді", станнім його клієнтом був екс-президент Леонід Кучма.

Ім’я Гельмана також активно пов’язують з появою темників на українському телебаченні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18588
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду