Компанія Ахметова буде стежити за "ТРК Україна"

25 Вересня 2006
10858
25 Вересня 2006
14:41

Компанія Ахметова буде стежити за "ТРК Україна"

10858
Компанія Ахметова буде стежити за "ТРК Україна"

Донецька компанія "Систем Кепітал Менеджмент" як юридична особа призначена головою наглядової ради телерадіокомпанії "ТРК Україна" і введена до складу цієї ради.

Таке рішення було ухвалено на зборах акціонерів телекомпанії.


Крім того, збори звільнили колишнього голову наглядової ради Олега Попова і члена ради Миколу Нестеренко.

 "СКМ", власником якої є Ринат Ахметов, належить 99,67% акцій телекомпанії. У компанії "СКМ" відмовилися прокоментувати причини зміни наглядової ради, а також хто саме буде представляти СКМ у наглядовій раді "ТРК Україна".

На думку партнера юридичної компанії "Лавринович і Партнери" Ірини Марушко, призначення юридичної особи членом наглядової ради не змінює формат правових відносин.

"Хоча звичайно призначається фізична особа, що є представником акціонера, я не бачу тут яких-небудь складнощів. Призначена особа може діяти за дорученням або за посадою", - сказала Марушко.

У той же час партнер юридичної компанії "Ильяшев і партнери" Роман Марченко відзначає, що відповідно до законодавства немає обмежень щодо того, юридична чи фізична особа може бути членом наглядової ради.

"Членами наглядової ради можуть бути акціонери, з числа яких обирається голова", - сказав Марченко. За його словами, виходячи з цього, ніякого порушення з боку СКМ немає - юридична особа може бути головою наглядової ради.

За словами юриста, від імені СКМ без доручення може діяти номінальний керівник компанії.

Як відомо, у червні Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку поширила коментар, відповідно до якого юридичні особи можуть і повинні обиратися членами наглядової ради.

За словами Марченка, уже сьогодні є прецеденти, коли визнавали недійсним протоколи засідань наглядових рад на підставі того, що до складу наглядових рад обиралися фізичні особи, а не компанії.

Статутний капітал "ТРК Україна" 27 млн. грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду