Представники Коломойського продовжують доводити існування усної угоди щодо купівлі-продажу 1+1

28 Березня 2006
15775
28 Березня 2006
20:18

Представники Коломойського продовжують доводити існування усної угоди щодо купівлі-продажу 1+1

15775
Представники Коломойського продовжують доводити існування усної угоди щодо купівлі-продажу 1+1

Сьогодні відбулося чергове засідання у справі за позовом Ігоря Коломойського до Олександра Роднянського щодо визнання прав власності на 70% в установчому фонді ТОВ студія «1+1». На ньому представники відповідача та третьої сторони продовжували задавати питання представникам позивача.

Нагадаємо, 14 жовтня Коломойський подав позов, де вимагає визнати за ним право власності на долю Роднянського в телекомпанії „Студія „1+1””. Однак засновники компанії стверджують, що такої угоди не було.

У судовому засіданні, окрім позивача і відповідача, третьою стороною виступає іноземна компанія «Інтер-медіа». Як раніше повідомляла ТК, за інформацією ТОВ „1+1”, її власниками є: компанія Сentral Мedia Еnterprises (60% статутного фонду), а також Олекснадр Роднянський і Борис Фуксман (по 20% кожний). Але голова ради директорів каналу Олександр Роднянський має право розпоряджатися 70% „1+1”, інші 30% знаходяться у власності дочірньої кoмпанії СМЕ - „Інтер-медіа”.

Відповідаючи сьогодні на уточнююче запитання адвоката О. Роднянського та «Інтер-Медіа» представник позивача В’ячеслав Карташов ще раз підтвердив факт укладення усної угоди щодо продажу «1+1», яку, за його словами, було укладено 22 червня 2005 року в Женеві (Швейцарія). Він також запевнив, що позивач 7 жовтня минулого року вніс на депозит нотаріуса аванс у розмірі 10100 тис.грн., що було передбачено умовами укладеної угоди. За словами В. Карташова, ці гроші так і не були затребувані п. Роднянським.

Далі В’ячеслав Карташов розповів, як на прохання Роднянського і Фуксмана, Ігор Коломойський з травня по червень 2005 року чекав з укладенням угоди щоб дати їм час узгодити з СМЕ можливість продажу своїх часток у статутному капіталі. Адже представників відповідача і третьої сторони цікавило, чи знав І. Коломойський про необхідність такого узгодження. При цьому В. Карташов наголошував на тому, що угоду було укладено після надання згоди з боку СМЕ.

Водночас представник "Інтер-Медіа" Олексій Філатов коментарі «ТК» з посиланням на представників О. Роднянського заперечив як те, що СМЕ давала згоду на укладення договору купівлі-продажу, так і сам факт існування такої угоди. Проте він підтвердив факт зустрічі в Женеві, зазначивши, що сторони дають різні відомості щодо складу її учасників. За твердженням представників І. Коломойського, окрім позивача і відповідача, на зустрічі був присутній Тимур Новиков ("Приватбанк"). А за словами представників О. Роднянського, в ній брав участь Борис Фуксман. «На цій зустрічі, як і на багатьох інших, обговорювалося лише питання можливості угоди», - каже Олексій Філатов.

Представник відповідача Олег Конопольський не бажає оцінювати коментарі опонентів до надання власних пояснень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15775
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду