Сьогодні стартував фестиваль "Анімакрок. Зупинка на вимогу"

20 Січня 2006
10258
20 Січня 2006
15:35

Сьогодні стартував фестиваль "Анімакрок. Зупинка на вимогу"

10258
Сьогодні стартував фестиваль "Анімакрок. Зупинка на вимогу"


"Анімакрок" - це молодший брат великого анімаційного свята "Крок". Упродовж трьох днів кияни побачать мультфільми з понад десяти країн світу. У Києві покажуть стрічки з Угорщини, Португалії, Франції та инших країн, а також прем’єри робіт українських мультиплікаторів. Вітчизняні мультфільми на міжнародних фестивалях останнім часом дістають високі нагороди.

Та побачити їх тільки на фестивалях і можна. До речі, виробляють їх не так вже й мало - 9-10 мультиків на рік.

Два кроти з іменами Коп та Штик можуть стати героями першого українського мультсеріалу. Нині першу його серію створюють на студії "Укранімафільм". І якщо спроба буде вдалою, пригоди веселих тваринок триватимуть.

Борис Волков, режисер, художник-постановник анімаційного фільму "Коп та Штик"
Истории должны быть забавными. И самое главное, чтобы они не были жестокими, чтобы они приносили, чтобы они были поучительные и добрые. Если это получится, то это будет интересно

Коп та Штик мають стати своєрідними тягачами української анімації. Мультсеріали і повнометражні фільми нині є найперспективнішими напрямками. Українська анімація щойно оговталася після абсолютного занепаду. Тепер на "Укранімафільмі" знімають десь по 10 мультиків щороку. У 90 роки - ледве створювали один-два. Порівняно з тим часом, нині вітчизняний мультик переживає справжній підйом. 2006-го на анімаційні фільми виділили 4 з половиною мільйони гривень. Два роки тому було лише 600 тисяч.

Віктор Слєпцов, генеральний продюсер-директор "Укранімафільм"
Працюємо над проектом перший український серіал. Сьогодні ми маємо уже в запуску 11 і є матеріал ще на 11 короткометражних фільмів

Над пригодами хлопчика з мультику "Найменший" ось уже кілька місяців працює аніматор Сергій Мельниченко. Від нього залежить, яким буде головний герой - як він рухатиметься та поводитиметься. Робота ця довга й копітка. За цілий день можна зняти десь 7-8 секунд мультику.

Цієї копіткої праці Сергій навчає і свою майбутню зміну - дітей. Він керує анімаційним гуртком у центрі творчості учнів. На фестивалі "Анімакрок" юні митці влаштували майстер клас для своїх однОлітків. Тут діти вчаться робити мультики, яких не бачать на екранах телевізорів.

Тепер головна проблема полягає в тім, що ці мультики не показують по українському телебаченню. На студії "Укранімафільм" їх роблять на замовлення міністерства культури. Йому й віддають готові. Куди їх дівають потім, автори не знають. Але за останні роки режисери не бачили ще жодного свого витвору по телевізору.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10258
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду