Перші роботи «Де кіно» відображають прагнення українців до змін

Перші роботи «Де кіно» відображають прагнення українців до змін

24 Червня 2017
944
24 Червня 2017
03:20

Перші роботи «Де кіно» відображають прагнення українців до змін

944
Історії про людські почуття, реалії сьогодення та справжні емоції – саме ці теми здебільшого підіймають українці в своїх конкурсних роботах «Де кіно. Епізод 2».
Перші роботи «Де кіно» відображають прагнення українців до змін
Перші роботи «Де кіно» відображають прагнення українців до змін

Вже понад два місяці триває прийом робіт на фестиваль. Безумовним лідером стала номінація «Драма», яка займає 38, 7% від поданих робіт.

Але актуальним і цікавим для учасників конкурсу є формат для Інтернету – «Вебізод», який складає майже 21, 5% робіт. Минулого року саме в цій номінації було отримано найбільшу кількість відео. Навіть зважаючи на те, що торік «Вебізод» був представлений в Україні вперше.

Попри перевагу чуттєвих короткометражок українці не забувають і про гумор. Третє місце за кількістю поданих робіт посідає номінація «Комедія» – близько 16, 5%. Найпопулярніша тема – самоіронія. Учасники висвітлюють з комедійної точки зору залежність від соціальних мереж, мобільних телефонів та потягу до солодкого. Більшість робіт є повчальними і мають певну мораль.

Далі зі співвідношенням 13, 3% посідає номінація «Фільм на мобільний телефон». Більшість робіт про студентське життя, мрії та мотивацію до дій.

Найскладніше українцям даються жахи, поки їхня частка – 10% робіт. Наразі переважають роботи про містику.

«До завершення прийому конкурсних робіт на фестиваль «Де кіно. Епізод 2» залишилось менше місяця. Сьогодні ми маємо чітку тематичну тенденцію, яка властива всім номінаціям – жага до змін. Мало не в кожній роботі учасники розкривають проблематику суспільства, показують реалії та щасливе майбутнє. Багато робіт надихають до нових відкриттів, до бажання змінитися та навчитися допомагати один одному. В порівнянні з минулорічними роботами, де переважала тема війни та історії, цього року ми бачимо, що українці прагнуть змін», - коментує Світлана Павелецька, PR директор 1+1 медіа.

Прийом робіт на фестиваль «Де кіно. Епізод 2» триватиме до 17 липня. Роботи приймаються у п’яти номінаціях: «Вебізод», «Фільм на мобільний телефон», «Драма», «Комедія», «Жахи». Фестиваль не обмежений шаблонами, тримає на прицілі молоді таланти, руки і голови яких не бояться камер, влучних кадрів і безсонних ночей у монтажних кімнатах.

Слідкуйте за новинами фестивалю на сайті та у Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба «1+1 медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
944
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду