18 травня – дискусія «Плутократи в світі та Україні» з нагоди виходу книжки «Плутократи» Христі Фріланд

18 травня – дискусія «Плутократи в світі та Україні» з нагоди виходу книжки «Плутократи» Христі Фріланд

16 Травня 2017
1462
16 Травня 2017
11:23

18 травня – дискусія «Плутократи в світі та Україні» з нагоди виходу книжки «Плутократи» Христі Фріланд

1462
18 травня о 16:00 в рамках «Книжкового Арсеналу» відбудеться перша презентація книжки «Плутократи», яка вийшла в видавництві «Наш формат». Її авторка – колишня бізнес-журналістка, а нині міністерка закордонних справ Канади Христя Фріланд.
18 травня – дискусія «Плутократи в світі та Україні» з нагоди виходу книжки «Плутократи» Христі Фріланд
18 травня – дискусія «Плутократи в світі та Україні» з нагоди виходу книжки «Плутократи» Христі Фріланд

Ідеї авторки, українки за походженням, обговорюватимуть колишня міністерка фінансів України Наталя Яресько, Надзвичайний та Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, головний редактор видання VoxUkraine Борис Давиденко, керівник аналітичного відділу ICU Олександр Вальчишен, в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Модератор: Адріан Кратницький.

Місце: бізнес-майданчик, Мистецький Арсенал (вул.Лаврська, 12).

Про книжку:

«Плутократи» — бестселер New York Times. Найкраща книга 2013 року за версією Financial Times. Премія ім. Ліонеля Жельбера й National Business Book Award.

Сучасні багатії перетворилися на глобальну спільноту рівних: у них більше спільного між собою, ніж зі співвітчизниками. Цей новий клас два десятиліття досліджувала Христя Фріланд. Через численні інтерв’ю авторка препарує життя плутократів з глибоким розумінням і навіть співчуттям. Йде слідами російських, мексиканських, індійських олігархів під час буму приватизації, показує гендерні відмінності між «жіночим» середнім класом і «чоловічою» елітою нагорі. Фріланд розповідає, чим відрізняються нинішні багатії від колишніх рантьє, звідки в них гроші і навіщо вони займаються благодійністю. Зокрема приділяє увагу й українським мільйонерам, які теж ухопили ласий шматок пирога.

«Я хочу зрозуміти, як міняється світова економіка, придивившись до життя еліти: хто ці люди, звідки їхні гроші, що вони думають і який стосунок мають до решти. Моя книжка — це не “Життя багатіїв і знаменитостей” і не відповідь на славнозвісне питання батька російського соціалізму Александра Герцена “Хто винен?”. Я виходжу з того, що нам потрібні капіталісти, бо нам потрібен капіталізм. Чогось кращого за капіталізм, як і за демократію, людство не придумало. Мене цікавить взаємозв’язок грошей, політики та ідей», —зазначає в книжці Христя Фріланд.

Це голос проникливого й тонкого спостерігача елітарного світу, який викликає так багато захоплених поглядів простих людей. Супербагатії — журналістська «спеціальність» Фріланд: вона знає, на що дивитися і як не обманутися ні показною скромністю, ні показним багатством.

Про авторку:

Христя Фріланд — канадська письменниця, журналістка і політикиня українського походження. Вчилася в Гарвардському та Оксфордському університетах. Розпочала журналістську кар’єру в Україні. Працювала редактором у виданнях Financial Times, Globe and Mail і Thomson Reuters. У 2013 році пішла в політику й була обрана до парламенту Канади від Ліберальної партії, в 2015-му стала міністеркою зовнішньої торгівлі, а з січня 2017 року — міністеркою закордонних справ Канади. Фріланд послідовно критикує російський політичний режим і захищає інтереси України на міжнародній арені.

Партнер видання книжки –видавнича ініціатива компанії ICU заради майбутнього України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1462
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду