16 грудня пройде форум „Соціальна відповідальність українського бізнесу: принципи, протиріччя, перспективи”

2 Грудня 2005
645
2 Грудня 2005
14:33

16 грудня пройде форум „Соціальна відповідальність українського бізнесу: принципи, протиріччя, перспективи”

645
16 грудня пройде форум „Соціальна відповідальність українського бізнесу: принципи, протиріччя, перспективи”

16 грудня 2005 року у м. Києві, (Палац мистецтв “Український дім”, вул. Хрещатик 2) пройде форум „Соціальна відповідальність українського бізнесу: принципи, протиріччя, перспективи”

Мета форуму: створити дієву, прагматичну систему діалогу між соціально відповідальним бізнесом та владою, бізнесом та суспільством як передумови створення сприятливих умов для соціально орієнтованого підприємництва та вирішення нагальних соціальних завдань міст, громад в Україні; вивести соціально відповідальне підприємництво на рівень нових викликів і вимог сучаного розвитку України.

Ініціаторами руху є: компанії – «Київстар» и Страхове товариство «Іллічівське»; об’єднання - Український національний комітет Міжнародної Торгівельної Палати, Асоціація міст Украины та громад, Індустріальний телевізійний комітет, Спілка підприємців малих, середніх и приватизованих підприємств України, Українська ліга Зв’язків з громадськістю, Ліга страхових організацій України, Всеукраїнське громадське об’єднання підприємців «Нова Формація», Українська асоціація підприємств чорної металургії, Асоціація суднобудівельних підприємств України «Укрсудпром», Всеукраїнська громадська організація «За чисту Україну» та інші.

Ключові теми програми:

•Як реалізувати соціально відповідальну позицію українському бізнесу в умовах української дійсності

•Соціально орієнтований бізнес як важлива складова ефективної соціальної політики держави - Компанія „Київстар”

•Соціальна відповідальність українських страховиків: можемо, хочемо, але ... не дозволено законом - Страхове товариство „Іллічівське”

•Соціально відповідальний медійний бізнес: практика провідних українських ЗМІ - Індустріальний телевізійний комітет

•Успішний соціально-відповідальний бізнес: передумови становлення, соціальні проекти, партнерство

•Соціальне партнерство і відповідальність: бізнес-суспільство-держава

•Відкритість бізнесу та влади

•Презентація реалізованих соціальних проектів

Учасники дискусії розглянуть ініціативу провідних українських компаній - звернутися до суспільства із Меморандумом соціально відповідального бізнесу України (текст проекту меморандуму додається).

Організатори -ВГО „Українська ліга зі зв’язків із громадськістю”

Асоціація міст України та громад

Індустріальний телевізійний комітет

Генеральній партнер - Компанія „Київстар”

Офіційний партнер - ВАТ „Страхове товариство ”Іллічівське”

Детальна інформація та умови участі за тел. (044) 425 3667, 237 0315,

e-mail: pr@pr-liga.org.ua, а також на сайті www.pr-liga.org.ua

Доопрацьований проект на основі обговорення його до і після форуму планується підписати 16 грудня 2005 року

Проект

МЕМОРАНДУМ

ПРО СОЦІАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ

Виходячи з принципів соціального партнерства, відкритості та прозорості у своїй діяльності, з метою розвитку соціальної відповідальності бізнесу, прагнучи розвивати ефективну співпрацю між державними, громадськими та бізнес структурами у соціальному напрямку всі зацікавлені організації, установи (далі – “Сторони”) для досягнення спільних цілей щодо розвитку соціальної відповідальності бізнесу в України уклали даний Меморандум про наступне:

•соціально відповідальний бізнес є системною цінністю для суспільства і як такий потребує відповідного поважного ставлення з боку держави, громадськості, засобів масової інформації. Соціальна відповідальність бізнесу є необхідною складовою успішного соціального розвитку України, важливою умовою конструктивної взаємодії бізнесу, суспільства, держави;

•під визначенням “соціальна відповідальність бізнесу” слід розуміти відповідальне ставлення будь-якої компанії до свого продукту або послуги, споживачів, працівників, партнерів, активну соціальну позицію компанії, яка полягає у гармонійному співіснуванні, взаємодії та постійному діалозі із суспільством, участі у вирішенні найгостріших соціальних проблем;

•будь-які компанії, які працюють на території України усвідомлюють свою роль у соціальному розвитку країни та зобов'язуються активно співпрацювати із державними та недержавними установами, організаціями на шляху вирішення найгостріших соціальних проблем суспільства;

•державні та громадські установи, організації усвідомлюють важливу роль бізнесу у соціальному захисті країни, беруть на себе зобов'язання всіляко співпрацювати із бізнесом задля вирішення соціальних проблем суспільства та розвитку самого бізнесу на засадах конструктивного діалогу, відкритості, соціального партнерства.

Для повноцінної співпраці та діалогу між бізнесом та державою створити координуючий постійно діючий громадський орган – Форум соціально відповідальних бізнесів України, завданням якого є:

- сприяння роботі всіх зацікавлених сторін щодо впровадження довгострокових спільних соціальних проектів та програм;

- ведення банку даних соціальних ініціатив, в реалізації яких могли б брати участь як бізнес, громадські організації, так і державні органи влади;

- узагальнення досвіду реалізації соціальних проектів;

- створення ефективної фахової системи комунікацій між соціально активними бізнесами, владою, громадськістю та засобами масової інформації на всіх рівнях і у всіх регіонах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
645
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду