«Шалений тиждень» на ТВі: сатира без канікул

20 Липня 2012
10432
20 Липня 2012
11:45

«Шалений тиждень» на ТВі: сатира без канікул

10432
Нова програма ТВі першим випуском не розчарувала. Годинне шоу структуровано так, що час просто свистить у вухах
«Шалений тиждень» на ТВі: сатира без канікул

Коли кабаре «Веселый песецЪ» позаминулої п'ятниці попрощалося з глядачами ТВі до наступного сезону, його шанувальники засумували. Проте, як виявилося, ненадовго, бо Микола Княжицький уже 12 липня в своїй авторській програмі анонсував нову сатирично-гумористичну програму під назвою «Шалений тиждень». Вона стартувала вже в п'ятницю, 13-го, причому доволі вдало: її показники перевершили середні каналу.

 

Щойно на екрані з'явилося обличчя ведучого радіо Хіт FM Леоніда Сенкевича, глядачеві вже стало смішно: міміка в цього персонажа надто жвава й відверто кумедна, аби на неї не зреагувати адекватно.

 

Певну спадкоємність від кабаре «Веселый песецЪ» у «Шаленому тижні» помітно: перша частина дійства дніпропетровських шоуменів теж являє собою сатирично-музичний огляд подій тижня. А ще Леоніда Сенкевича з авторами «ВП» споріднює, так би мовити, географія: ді-джей «Хіт FM» між рідним естонським містом Нарва та Києвом устиг кілька років прожити в Дніпропетровську. На цьому, втім, подібність двох сатирично-гумористичних шоу вичерпується й починаються засадничі відмінності.

 

«Шалений тиждень» - це передусім досить вдала спроба показати актуальні події в світлі нещадної сатири, не виходячи зі студії. Для цього автор і ведучий вигадав власне ноу-хау: до коментування тієї чи іншої події він запрошує їх безпосередніх учасників, у тому числі й політиків.

 

Невідомо, чи Владислава Лук'янова або ж Олеся Донія попереджали, що з них знущатимуться в ефірі, але їхня згода прийти на відверто сатиричну програму свідчить про певну адекватність навіть пана Лук'янова. Хоча досі в політичних проектах ми одіозного регіонала в такій іпостасі не бачили. Мимоволі пригадуються слова Віталія Портникова про те, що поза парламентом Михайло Чечетов - «милейший человек!» Так і з Лук'яновим вийшло: обговорення мовного законопроекту замість гнівних філіпік на адресу його противників та славослів'я у бік авторів викликало в регіонала гомеричний регіт. Надто ж коли Леонід Сенкевич показав кадри з ВР, на яких Олег Ляшко кидає в натовп депутатів виламаний мікрофон. Запитання ведучого «Кому Ляшко бросает микрофон?» вкинуло регіонала спершу в ступор, потім - у нестримний регіт, і він ледь спромігся вичавити з себе відповідь на кшталт: «Надо спросить об этом адресата!».

 

Перли від Леоніда Сенкевича можна колекціонувати. Приміром, коли він каже про закупівлю веб-камер на виборчі дільниці, це має такий вигляд: «На наших выборах прозрачными будут только очки Николая Азарова!». Або ж, коли «співчуває» Ринату Ахметову з приводу 50-тисячного штрафу його компанії «Дніпрообленерго», виходить отаке: «Удачи вам, Леонид...то есть папа ваш Леонид, Ринат Леонидович!». Чи під час обговорення неймовірної кількості смертей тварин у Київському зоопарку пропонує: «Может, устроить день открытых клеток в зоопарке для чиновников?».

 

Хіт сезону, дует Кобзона з Януковичем, у «Шаленому тижні» обіграли за допомогою накладання популярної інтернет-фішки «Ты кто такой? Давай, до свиданья!». Коли ця двійця роззявляє роти під накладену хуліганську фонограму, і кінця-краю, здається, цьому сюжету немає, нескінченні повтори однієї фрази створюють надзвичайно комічне враження.

 

Олесь Доній, якого запросили прокоментувати акцію протесту під Українським домом та законопроект про перейменування міліції на поліцію, був у кадрі напрочуд органічним. Коли він видав цитату полковника міліції в цивільному: «А ви 5 червня побили дітей з "Беркуту"!», у студії вибухнув регіт.

 

Олесь Доній у боргу перед ведучим не лишався. Коментуючи можливе перейменування міліції на поліцію, він саркастично вигукнув: «Добре, що не в полЮцію!».

 

Реготали разом із Леонідом Сенкевичем і запрошені до студії «феменки» Олександра та Інна Шевченко. Коли ведучий поцікавився, чи вони не сестри, дівчата дружно пожартували: «Братья!». Дивлячись на фотожаби зі своїх акцій, обидві активістки не стримували сміху, виявивши цілком адекватне почуття гумору.

 

Якщо знову вдатися до аналогій чи порівнянь, то формат «Шаленого тижня» найближчий до російського Yesterday live. Там також намагаються виставити в кумедному світлі якісь більш-менш значущі події, але вони переважно стосуються шоу-бізнесу. Про політику в російських програмах жартують неохоче й дуже обережно.

 

Наші ж гумористи й сатирики про політику жартувати люблять, подеколи навіть перед самими політиками.

 

Тож нова програма ТВі упала на вдячний ґрунт глядацьких сподівань і першим випуском не розчарувала. Годинне шоу структуровано так, що час просто свистить у вухах, і встигнути за божевільною динамікою часто-густо не вдається. Добре, що «Шалений тиждень» повторюють у суботу ввечері, коли всі справи давно зроблено й настає час для смакування вже почутих жартів.

 

Отож, сатиричних канікул на ТВі цього літа не буде, і це не може не тішити відданих прихильників гумористичних форматів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10432
Читайте також
17.10.2012 17:57
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
27 843
10.10.2012 19:10
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
24 881
03.10.2012 17:58
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
17 079
19.09.2012 12:50
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
29 253
12.09.2012 17:14
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
11 397
05.09.2012 14:18
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
15 539
22.08.2012 16:07
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
20 062
15.08.2012 16:23
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
28 684
08.08.2012 11:55
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
30 628
01.08.2012 18:04
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
27 601
25.07.2012 16:00
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
24 128
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lom
4303 дн. тому
жвава кацапізація
Sparrov
4303 дн. тому
При всій моїй любові до ТВі, передачу "Весьолий Пісєц" я не сприймаю та не розумію редакційну політику, як рівень даного шоу стикується із загальним рівнем програм телеканалу. "Шалений тиждень" бачив лише фрагментарно, тому ще не сформував власної думки, але гірше за Пісєц навряд чи буде.
Олена
4303 дн. тому
справді смішна і жвава програма - чекаємо наступний випуск!
Lom
4303 дн. тому
ще один внесок в кацапізацію ефіру на ТВі
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду