Чи боїшся ти друга молоді?

15 Серпня 2011
27502
15 Серпня 2011
18:00

Чи боїшся ти друга молоді?

27502
Перший вампірський. «Детектор медіа» побувала на зйомках містичного серіалу «Щоденники Темного» для телеканалу ТЕТ
Чи боїшся ти друга молоді?

У селі Михайлівка-Рубежівка під Києвом цього літа стерлася межа між реальним і паралельним світами. Тут знімають один з епізодів містичного серіалу «Щоденники Темного» для телеканалу ТЕТ.

 

Продакшн телеканалу «1+1» відтворює химерну атмосферу надприродного в одному з приватних будинків на вулиці із романтичною назвою Квіткова. «Насправді ми розповідаємо історію кохання - це просто герої в нас містичні, - зізнається один із режисерів проекту Дмитро Курганов. - Зараз я знімаю вже третю серію за місяць і можу запевнити, що це буде молодіжний, динамічний, такий кліповий, а місцями навіть сексуальний серіал».

 

Кожна серія розповідатиме окрему історію з життя жителів загадкового міста Темне.

 

Одночасно на різних локаціях над «Щоденниками» працюють шість знімальних груп. За словами пана Курганова, єдине місце, яке фігуруватиме в усіх серіях, - це своєрідна таємна кімната, «таке цікаве місце, яке глядач обов'язково побачить».

 

Основний сюжет серії розгортається довкола мисливця за вампірами на ім'я Сергій, який закохується в дівчину-вампіра Аліну і потрапляє у вир захопливих і несподіваних подій. Команда «Щоденників Темного» має багато підходів до створення екшну в кадрі, а відтак на цьому майданчику ефект напруженості подій досягається аж ніяк не засиллям спецефектів. Це підтверджує сам режисер: «Великий постпродакшн проходять кадри із "привидами", які знімали мої колеги. У мене поки що ніхто не літав і не стрибав, бо задіяні в цьому місці персонажі, за сюжетом, спочатку виглядають як звичайні люди».

 

 

 

Із вікон будинку видно гірки дитячого майданчика на задньому дворі. В комині однієї з оформлених під ошатну старовину кімнат господарі залишили коробки від яєць, що нагадувало вже не декорації для містичного серіалу, а радше казку про Чахлика Невмирущого. Режисер просить, щоб вказані ознаки сучасного сімейного життя у кадр не потрапили.

 

За сюжетом, це місце належить головному вампіру міста, тож його помешкання повинно мати вигляд будинку такого собі графа Дракули: трохи класики і шику. Цікаво, що весь інтер'єр створили господарі будинку. І він настільки органічно виглядає в кадрі, що спеціально нічого не доробляли.

 

 

В кімнатах на першому та другому поверхах саме починають знімати, а на кухні поруч щойно пролилися чоловічі сльози. Це стиліст «Щоденників...» Ася Сутягіна вставляє спеціальні лінзи виконавцю ролі вампіра. «Мені здається, що багатьом приємно від подібного спецгримування, бо людина, скоріше за все, практикує таке вперше. Але буває, що дівчата виходять від мене із мокрими очима. Нещодавно я працювала із "мавкою", у якої мала бути понівечена спина, і це був неймовірний шок для акторки, бо вона уявляла свій образ як щось гарне».

 

 

 

Після команди «Мотор!» у вітальні розпочинається бійка. Один із учасників сцени актор Ян Запольський грає згадуваного героя Сергія. Він зізнається, що вже встиг побувати у реальних конфліктах «на кулаках»: «Неодноразово такі моменти траплялися в школі, тому грати бійку було не особливо важко».

 

 

Ян надихався акторською грою з улюбленого російського фільму про вампірів «Нічна варта», але працювати над образом доводилося в динамічних умовах: «Я вчив сценарій дорогою від Сімферополя до Києва - займаюся в студії "Парадіз", саме тому виступав на фестивалі "Золотий грамофон" разом із балетом Олексія Матіаса. З головною героїнею познайомилися на знімальному майданчику і одразу знайшли спільну мову».

 

Виконавець ролі байкера Руслан Яротенко розповідає, що екшн-сцени є   для акторів абсолютним експромтом.

 

 

«У своїй сцені я битимуся з вампіром. Думаю, що це буде справжня бійка! Можливо, я діятиму в якихось сюжетних рамках, але найголовніше - це відчути реальність ситуації». На запитання про потребу в імпровізації в кадрі зізнається, що працює продавцем нерухомості, а тому йому доводиться часто імпровізувати в житті.

 

Містичний молодіжний серіал, та ще й за власним форматом - це новий досвід для українського телебачення. Та чи сприйматиме наш глядач вітчизняну версію закордонного кінотренду, коли на екранах все ще показують «Сутінки» та «Щоденники вампіра»? Побачимо вже в новому телесезоні на телеканалі ТЕТ.

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Пилип Пухарєв, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27502
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду