Зураб Аласанія: Запуск 15 програм не входить у план створення суспільного телебачення, це реорганізація НТКУ

Зураб Аласанія: Запуск 15 програм не входить у план створення суспільного телебачення, це реорганізація НТКУ

15 Липня 2014
4074
15 Липня 2014
19:00

Зураб Аласанія: Запуск 15 програм не входить у план створення суспільного телебачення, це реорганізація НТКУ

4074
Зураб Аласанія: Запуск 15 програм не входить у план створення суспільного телебачення, це реорганізація НТКУ
Зураб Аласанія: Запуск 15 програм не входить у план створення суспільного телебачення, це реорганізація НТКУ

15 програм, які готуються до виходу та вже вийшли на Першому національному, повинні стати новою точкою відліку в житті Національної телекомпанії України. Про це генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія повідомив у коментарі «Детектор медіа» після презентації «15 нових проектів і телеведучих Першого національного», яку організувала НТКУ.

 

На запитання «Детектор медіа», чи можна вважати це початком створення суспільного телебачення, Аласанія відповів, що запуск нових програм наразі пов'язаний з реорганізацією НТКУ.

 

«Все, що ми створюємо, є навіть більшим, ніж узагалі можна було б зробити за того браку коштів, який спостерігається в компанії. Але це початок, і ми розуміємо, що не можемо чекати 1 січня (дата, коли має стартувати суспільний мовник. - ТК), ми повинні знімати програми, з яких можна було б обирати. Нам уже вдалося розірвати замкнуте коло, коли ніхто не знав, як можна почати зйомки нових проектів, не маючи грошей», - повідомив Зураб Аласанія.

 

Він також додав, що НТКУ продовжує шукати спонсорів для своїх нових проектів.

 

«По багатьох програмах у нас уже йдуть перемовини, якісь ми в змозі знімати самотужки, - повідомив Аласанія. - «Першу студію» не фінансує ніхто, а от така дорога програма, яку ми робимо з Андрієм Юхименком та Олегом Гавришем (проект «Перша шпальта». - ТК), не може існувати без спонсорів, і наразі ми займаємося їх пошуком. Але всі люди, до яких ми звертаємося, просять показати, що ми будемо виготовляти. Тому те, що ви побачите згодом, - це пілотний проект. Чотири випуски програми ми зможемо зробити самі, а потім уже зупинимося, якщо не знайдемо спонсора. Але ми його знайдемо», - переконаний пан Аласанія.

 

Ведучий презентації Першого національного Тимур Мірошниченко, заступник гендиректора НТКУ Вікторія Романова а та гендиректор НТКУ Зураб Аласанія

 

Нагадаємо, сьогодні НТКУ заявила про запуск низки нових проектів. Зокрема, 16 липня на Першому національному стартує програма «Перша студія», ведучим якої зможе стати кожен охочий.

 

Із 17 липня в ефірі телеканалу йтиме програма журналістських розслідувань Наталки Седлецької «Схеми» спільного виробництва НТКУ та «Радіо Свобода».

 

20 липня відбудеться прем'єра економічного тижневика Андрія Юхименка та Олега Гавриша «Перша шпальта» власного виробництва НТКУ.

 

З 10 серпня канал також запускає три програми для дітей: «Хочу бути», «Школа Мері Поппінс» та «Національний відбір на дитячий пісенний конкурс «Євробачення-2014».

 

Із середини серпня на Першому національному також стартує авторський проект Мустафи Найєма «Найєм-time», який також вироблятиме НТКУ.

 

У День незалежності, 24 серпня, на Першому національному вийде анімаційна програма «Моя країна», а з 1 вересня в ефірі з'явиться нове тревел-шоу «Подорожуй Першим!» із трьома відомими ведучими.

 

Із 1 вересня в новинах Першого національного з'явиться ще й спортивний блок «Спорт. Новини».

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4074
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду