«Укрпошта» все-таки підвищує тарифи на передплату і доставку преси на 45%

«Укрпошта» все-таки підвищує тарифи на передплату і доставку преси на 45%

19 Вересня 2013
8681
19 Вересня 2013
17:23

«Укрпошта» все-таки підвищує тарифи на передплату і доставку преси на 45%

8681
Незважаючи на протести НСЖУ і Держкомтелерадіо
«Укрпошта» все-таки підвищує тарифи на передплату і доставку преси на 45%
«Укрпошта» все-таки підвищує тарифи на передплату і доставку преси на 45%

Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» з 1 січня 2014 року підвищує тарифи на прийняття передоплати та доставку періодичних видань на 45%. Про це йдеться в наказі Мінінфраструктури України, повідомляє прес-служба «Укрпошти».

 

Підвищення відповідає рівню інфляції за період з моменту останнього затвердження тарифів (з 1 січня 2010 року). При цьому вартість передплатного видання для читача зросте лише на 10 - 15 %, стверджують у відомстві.

 

Діючі тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою введено в дію з 1 січня 2010 року, нагадують в «Укрпошті». «Ці тарифи розраховані на основі фактичних витрат підприємства 2008 року без урахування рентабельності, залишалися незмінними упродовж чотирьох років і є збитковими для підприємства. Водночас за ці чотири роки значно подорожчало пальне, неодноразово підвищувалася мінімальна заробітна плата і постійно зростали витрати на виробництво», - йдеться в повідомленні.

 

Питання збільшення тарифів на передплату періодичних друкованих видань розглядалося на загальнодержавному рівні з 2010 року, заявляють у відомстві, і після численних обговорень «видавці й журналісти поставилися з розумінням до проблем поштовиків, і врешті всі зацікавлені сторони досягли згоди».

 

Підвищення тарифів дасть змогу підприємству поліпшити якість послуг і підвищити заробітну плату майже 100-тисячному колективу «Укрпошти», зокрема листоношам, наголошують у відомстві.

 

«Нині державні підприємства УДППЗ "Укрпошта" і ДП "Преса" повністю готові до передплатної кампанії на 2014 р. З огляду на зміну тарифів, підприємства зв'язку в робочому порядку відпрацьовуватимуть з кожною редакцією (видавництвом) питання зміни видавничої вартості для включення до Каталогу видань України, якщо це необхідно, і розпочнуть передплату найближчими днями», - йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, проти намірів «Укрпошти» підвищити тарифи на 45% виступили Національна спілка журналістів України, Державний комітет телебачення і радіомовлення. Підвищення тарифів, на їхню думку, призведе до погіршення умов існування місцевої преси, що суперечить інформаційній політиці держави. Відтак, НСЖУ просила АМКУ розібратися з тарифами.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8681
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
свидетель говы
3879 дн. тому
нехай роблять платні інтернетверсії своїх видань!заплотив гривню,відкрив та прочитав,сподобалась замітка-роздрукував!і скільки дерев цілими зостануться,не підуть на папір!!!все одно розбиті газетні ящики куди почтар кладе підписку?це вже достало!!скоро це вже буде пережитком...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду