«Історична правда» пішла у «підпілля»

«Історична правда» пішла у «підпілля»

16 Липня 2013
5630

«Історична правда» пішла у «підпілля»

5630
Відтепер студійні зйомки унікального історичного проекту телеканалу ZIK проводяться у легендарній «Криївці» ПРЕС-РЕЛІЗ
«Історична правда» пішла у «підпілля»
«Історична правда» пішла у «підпілля»

У кожній програмі нові портрети героїв, костюми з епохи, про яку вестиметься мова, -  інтер'єр проекту «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» телеканалу ZIK - єдиного в Україні історичного  тележурналу, cтає динамічнішим та інтерактивним. Антураж змінюватиметься у кожному випуску залежно від тематики. Незмінними залишатимуться лише звиклі атрибути «Історичної правди» - книжкові полиці, бюст Сократа, старовинна лампа та друкарська машинка. І, звісно, ведучий - Вахтанг Кіпіані.

 

Щоб програма приваблювала не лише інформаційним наповненням, а й цікавою картинкою, «Історична правда» переселилася у нову студію - в один із залів відомої уже на всю країну львівської «Криївки».

 

«Попередня студія у бібліотеці була цікавою по-своєму, але доволі статичною, ми вичерпали її можливості для втілення режисерських задумок. Захотіли зробити картинку «Історичної правди» більш захопливою, - розповідає головний режисер телеканалу  Юрій Данкевич. -  Дизайн студії для зйомок не може бути лише тлом, він також має інформувати, додавати атмосфери. Власне, оформлення «Криївки» цьому сприяє. Стіни, викладені старою цеглою, роблять студію теплішою. Маємо можливості фантазувати з дизайном. Простір зали дає можливість трьом операторам, які працюють над зйомкою «Історичної правди», додати руху, динаміки студійному зображенню».

 

Поява «Історичної правди» вже зацікавила й відвідувачів закладу. Навіть ті, хто до цього часу нічого не чув про існування проекту, виявляють інтерес до процесу створення програми, її тематики. А вже незабаром одну зі стін «Криївки» прикрасять світлини зі зйомок «Історичної правди».

 

Задоволений роботою у новій студії автор та ведучий програми - відомий журналіст Вахтанг Кіпіані.

 

«Ми старалися, щоб не було прямої залежності між  уже сформованим іміджем закладу і, відповідно, вже сформованим іміджем «Історичної правди», - говорить він. - Кращу частину свого антуражу ми зберегли,  та з кожною програмою  інтер'єр  змінюватиметься. Студія стає більш інтерактивною, щоразу вона матиме нові акценти, залежно від тематики програми, чого раніше не було. Власне на обстановці самої «Криївки» ми не акцентуємо увагу, але уважний спостерігач - львів'янин чи гість міста - обов'язково впізнає місце, де тепер житиме «Історична правда».  А відвідувачі, які наразі навіть не знають про «Історичну правду», побачивши фото на стінах, зацікавляться тим, що ми робимо».

 

Телевізійна «Історична правда» - унікальний проект, який виходить в ефірі західноукраїнського телеканалу ZIK із 12 березня цього року.  Це спільний проект телеканалу ZIK та інтернет-версії з однойменною назвою, яку заснував відомий журналіст та ведучий Вахтанг Кіпіані.

 

Формат «Історичної правди» - щотижневий історичний тележурнал - єдиний на українському телебаченні. Для кожної програми її автори відбирають дві головні теми, які обговорюють у студії із запрошеними гостями, ілюструють відзнятими сюжетами. Окрім того, «Історична правда» розповідає про презентації тематичних книг, фільмів, виставок тощо.

 

«В історії, яка є дуже заміфологізованою, дуже важко відшукати правдиву правду, але саме таке завдання ми ставимо перед собою, - розповідає Вахтанг Кіпіані. - Ми хочемо відділити міфи від правдивих подій, відкрите нове та приховане в речах, про які начебто відомо все. Хочемо спонукати допитливих людей до пошуків історичної правди».

 

Випуск програми «Історична правда» уже із нової студії дивіться в ефірі уже сьогодні, 16 липня, о 22.00 на телеканалі ZIK.

 

Прес-служба каналу ZIK

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба каналу ZIK
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5630
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду