Томенко радить не поспішати з переходом на цифрове радіо

Томенко радить не поспішати з переходом на цифрове радіо

29 Травня 2013
5315
29 Травня 2013
15:10

Томенко радить не поспішати з переходом на цифрове радіо

5315
Томенко радить не поспішати з переходом на цифрове радіо
Томенко радить не поспішати з переходом на цифрове радіо

Проект цифрового радіо не повинен стати ще однією аферою на зразок проекту цифрового телебачення. Про це заявив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, виступаючи на міжгалузевому форумі CrimeaMediaCom-2013 в Алушті, повідомляє прес-служба народного депутата.

 

Говорячи про проблеми впровадження стандартів цифрового мовлення, Микола Томенко поінформував, що Комітет провів слухання, в результаті яких дійшов висновку, що в ситуацію з обов'язковим переходом України з аналогового на цифрове мовлення до 2015 року має втрутитись Рада національної безпеки й оборони, а також інші органи державної влади.

 

Зважаючи на це, Комітет з питань свободи слова та інформації запропонував провести міжнародний аудит того, як приватна компанія «Зеонбуд», що сьогодні має монопольне право вибудовувати систему цифрового мовлення в Україні, буде забезпечувати та контролювати перехід держави на цифрове мовлення, визначати адекватні тарифи, які платитимуть телерадіомовники.

 

Водночас пан Томенко висловив побоювання, щоб новий проект цифрового радіо не став новою аферою та не повторив шляху цифрового мовлення в Україні, оскільки більшість європейських країн не поспішають впроваджувати цифровий напрямок щодо радіо.

 

«Варто вивчити європейський досвід і не поспішати. Бо в Україні ініціатори цього проекту поки що говорять лише про те, що кожен громадянин при переході на цифрове радіо повинен купити новий приймач за 100 євро, а водії в автомобілях поставити нові транзистори ціною біля 200 євро. Інших серйозних аргументів доцільності якнайширшого впровадження цифрового радіо поки що немає», - резюмував народний депутат.

 

Нагадаємо, 23 травня у Держкомтелерадіо України відбулася нарада з питань модернізації мереж радіомовлення та переходу на цифрові стандарти трансляції радіопрограм. На ній вирішили напрацювати спільні пропозиції, враховуючи міжнародний досвід у цій сфері та вітчизняні можливості. Йшлося також про розробку та затвердження державних стандартів цифрового ефірного радіомовлення, під який необхідно передбачити відповідний ресурс в Національній таблиці розподілу смуг радіочастот.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5315
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду