Журналісти газети «Експрес» скаржаться на «Укрпошту», «Укрпошта» відкидає звинувачення

Журналісти газети «Експрес» скаржаться на «Укрпошту», «Укрпошта» відкидає звинувачення

28 Грудня 2017
8190
28 Грудня 2017
13:52

Журналісти газети «Експрес» скаржаться на «Укрпошту», «Укрпошта» відкидає звинувачення

8190
Журналісти «Експресу» заявили, що ДП «Укрпошта», всупереч чинному договору, блокує розповсюдження газети, в «Укрпошті» пояснюють, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги
Журналісти газети «Експрес» скаржаться на «Укрпошту», «Укрпошта» відкидає звинувачення
Журналісти газети «Експрес» скаржаться на «Укрпошту», «Укрпошта» відкидає звинувачення

Державне підприємство «Укрпошта» блокує поширення газети «Експрес» всупереч чинному договору.

Таку заяву оприлюднили журналісти на сторінках видання.

Як йдеться у заяві, з початку жовтня ДП «Укрпошта» заблокувало розрахунки із видавцем газети «Експрес» — всупереч офіційному документу, у якому визнало свій борг.

«12 грудня за підписом одного із керівників «Укрпошти» М. Ростова офіційно видано лист про заборону приймати передплату на газету «Експрес» по всій країні, — йдеться в заяві. — Ми почали отримувати дзвінки від наших читачів, яким «Укрпошта» відмовила у праві отримувати газету «Експрес», оформивши передплату на неї. Це — пряме порушення діючого договору. 

19 грудня нам повідомили, що «Укрпошта» не продовжуватиме договір на поширення газети «Експрес» у передплату, який діяв з 2004-го року. «Експрес» — чи не єдина газета в країні, якій без будь-яких підстав відмовлено у продовженні такого договору. Це — доказ вибірковості переслідування.

22 грудня керівництво «Укрпошти» заявило, що у 2018-му році не поширюватиме «Експрес» серед десятків тисяч людей, що оформили передплату на газету, — всупереч тому, що «Укрпошта» зібрала від читачів десятки мільйонів гривень за цю послугу. Це — пряме перешкоджання журналістській діяльності шляхом штучного обмеження поширення газети».

За словами журналістів, у неофіційних розмовах їм прямо кажуть, що причина блокування — викривальні статті, які публікуються на сторінках газети.

«Детектор медіа» звернувся за роз’ясненнями до директора з комунікацій та взаємодії з органами державної влади «Укрпошти» Михайла Василенка.

«Інформація про політичні утиски є сміховинною та не відповідає дійсності, - повідомив «Детектору медіа» пан Василенко. - Так, ПАТ «Укрпошта» веде комерційний спір з ТзОВ «Експрес Медіа сХаб». Причинною спору є несплата в повному обсязі за послуги «Укрпошти». Крім того, з вересня поточного року Львівська дирекція ПАТ «Укрпошта» неодноразово зверталася до ТзОВ «Експрес Медіа сХаб» з пропозицією укласти типовий Договір – доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у наступному 2018 р. Однак станом на 28.12.2017 р. вищезазначений договір не підписаний.

У зв’язку з небажанням Видавця підписати необхідний Договір – доручення, а також неоплатою за включення до Каталогу видань України «Преса поштою», ПАТ «Укрпошта» прийнято рішення про повернення коштів передплатникам. Тому пропонуємо у період до 31 грудня 2017 року звернутися у відділення поштового зв’язку для отримання коштів за оформлену передплату на 2018 рік. Після завершення вказаного періоду та без укладення нового договору з видавцем, Укрпошта не матиме права повернути кошти, сплачені за передплату.

Додамо, що видавництво не раз погрожувало невиконанням своїх зобов'язань перед передплатниками, а саме призупиненням друку ряду видань, за які читачі сплатили кошти».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8190
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лідія
2275 дн. тому
Протестую проти безпрецеденто наказу п.ростова - представника УКРПОШТИ про відмову доставляти газети ЕКСПРЕС передплатникам Ганьба глотову, порошенко, гройсману і всій цій бандитській шоблі!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду