Film.ua запустить третій YouTube-канал і зароблятиме на нативній рекламі брендів

Film.ua запустить третій YouTube-канал і зароблятиме на нативній рекламі брендів

28 Листопада 2016
2636
28 Листопада 2016
11:20

Film.ua запустить третій YouTube-канал і зароблятиме на нативній рекламі брендів

2636
Група компаній Film.ua планує запустити третій YouTube-канал. Про це на Українському телеком-фестивалі 25 листопада повідомила продюсерка Film.ua Олександра Костіна.
Film.ua запустить третій YouTube-канал і зароблятиме на нативній рекламі брендів
Film.ua запустить третій YouTube-канал і зароблятиме на нативній рекламі брендів

Наразі Film.ua має два YouTube-канали, які існують трохи більше року: розрахований на сімейну аудиторію Family Is, що має понад 18 тис. підписників, та розрахований на молодих дівчат Oh My Look, що має понад 35 тис. підписників.

Також Film.ua Group має власний однойменний канал на YouTube, але на ньому немає контенту, створеного виключно для мережі, - там виходить телевізійний контент Film.ua. Тож це не YouTube-канал у сенсі окремого напрямку роботу.

Тематику третього виключно YouTube-каналу, який готується до запуску, пані Костіна не розголошує. Але зауважила, що Film.ua хоче зробити ще щось для чоловіків.

Над наповненням двох YouTube-каналів Film.ua працюють у середньому п’ятеро осіб. Вони випускають по кілька роликів (сюжетів) на тиждень. Знімають на фотокамеру, але над продуктом працюють професійні сценаристи (редактори), оператори, монтажери, тому якість виходить телевізійна. За словами пані Костіної, найголовніша проблема всіх YouTube-каналів – це знайти своїх героїв (влогерів) – харизматичних персонажів, готових регулярно вести відеоблоги (влоги).

Обидва існуючі YouTube-канали Film.ua поки ще не окупилися. Олександра Костіна виділила кілька моделей монетизації YouTube-каналів.

По-перше, це YouTube-реклама. Але на ній не вдається заробляти достатньо коштів в українському YouTube, оскільки 1 тис. переглядів ролика на YouTube для української аудиторії приносить лише 1 долар. Якщо канал орієнтований на аудиторію СНД, він може заробити на рекламі більше, оскільки реклама в російському YouTube дорожча. Якщо канал орієнтований на світову аудиторію, він отримає найбільше коштів, оскільки найдорожча YouTube-реклама – у Великій Британії.

Другий спосіб монетизації YouTube-каналу – співпраця з брендами та зйомка роликів, у які інтегровано бренд. Це своєрідна нативна реклама, оскільки глядач переважно не здогадується, що присутній у ролику бренд – рекламується. За словами пані Костіної, YouTube-канали Film.ua почали знімати відео на замовлення брендів протягом останніх двох місяців. Film.ua задоволений першими результатами і планує надалі монетизувати свої YouTube-канали саме таким шляхом.

Третій спосіб монетизації – продаж контенту на сторонні платформи. У випадку YouTube-каналів Film.ua це можуть бути екрани всередині торговельних центрів, салонів краси, громадських закладів тощо.

Відповідаючи на запитання, навіщо Film.ua потрібні YouTube-канали і якою є кінцева мета групи в цьому напрямку, Олександра Костіна відповіла: «Кінцева мета – ми хочемо робити веб-серіали. Також у майбутньому YouTube-канали можуть стати основою для традиційних каналів, коли буде накопичено достатньо контенту».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2636
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду