ІКНР заявляє про зростання рекламних бюджетів

ІКНР заявляє про зростання рекламних бюджетів

14 Вересня 2016
1231
14 Вересня 2016
09:13

ІКНР заявляє про зростання рекламних бюджетів

1231
За останні півроку зовнішня реклама збільшила частку у структурі рекламного ринку на 0,7%. А Outdoor, як і раніше, є одним із самих доступних медіа з точки зору побудови охоплення та вартості контакту для широкої аудиторії
ІКНР заявляє про зростання рекламних бюджетів
ІКНР заявляє про зростання рекламних бюджетів

Про це повідомляє прес-служба Індустріального комітету зовнішньої реклами України (ІКНР) у своєму звіті про динаміку ринку в першому півріччі 2016 року.

Головним форматом українського ринку залишаються щитові рекламні поверхні, частка яких – 51 % у кількісному та 58 % у грошовому вираженні.

«Важливо відзначити постійне, з року в рік, зростанні кількості площин середнього формату, скролів: у 1-му півріччі 2016 р. їх частка склала 4 % у кількості площин та в грошовому обігу операторів зовнішньої реклами», повідомляє ІКНР.

Згідно звіту комітету, ринок зовнішньої реклами Києва скоротився на 1 %, склавши 33 % у площинах і 49 % в бюджетах серед усіх міст. Тим не менше, як зазначено ІКНР, столиця лишається містом, в якому за кількістю площин та обсягом рекламних бюджетів найбільший попит в українському Outdoor.

За даними ІКНР, практично всі категорії рекламодавців з ТОП-20 збільшили бюджети, а в цілому ринок зріс на 22 % порівняно з першим півріччям минулого року. Лідером залишається торгівля, яка підвищила обсяги на 15 %. Далі йдуть – нерухомість зі зростанням 49 % і розваги –39 % у грошовому вираженні.

«У ТОП-20 рекламодавців відзначаємо цікаву динаміку, пов’язану з тим, що до 20-ки лідерів стрімко увійшли компанії, які ще рік тому купували зовнішню рекламу у значно меншому обсязі: будівельна компанія «РІЕЛ» збільшила обсяги закупівель у 3,5 рази (+232 %), майже в 3 рази зросли бюджети у туристичної компанії Anex Tour (+196 %) та у компанії Toyota Україна (+220 %)», повідомляє комітет.

Більшість постійних клієнтів галузі також підвищили бюджети, виняток у ТОП-20 становлять мобільні оператори, які цього року скоротили закупівлі, проте лишаються одними з ключових клієнтів індустрії зовнішньої реклами.

Як зазначено у звіті ІКНР, галузь показує гарну динаміку і дає підстави для оптимістичного прогнозу на кінець 2016 року.

Фото: vkurse.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1231
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду