detector.media
14.09.2016 09:13
ІКНР заявляє про зростання рекламних бюджетів
ІКНР заявляє про зростання рекламних бюджетів
За останні півроку зовнішня реклама збільшила частку у структурі рекламного ринку на 0,7%. А Outdoor, як і раніше, є одним із самих доступних медіа з точки зору побудови охоплення та вартості контакту для широкої аудиторії

Про це повідомляє прес-служба Індустріального комітету зовнішньої реклами України (ІКНР) у своєму звіті про динаміку ринку в першому півріччі 2016 року.

Головним форматом українського ринку залишаються щитові рекламні поверхні, частка яких – 51 % у кількісному та 58 % у грошовому вираженні.

«Важливо відзначити постійне, з року в рік, зростанні кількості площин середнього формату, скролів: у 1-му півріччі 2016 р. їх частка склала 4 % у кількості площин та в грошовому обігу операторів зовнішньої реклами», повідомляє ІКНР.

Згідно звіту комітету, ринок зовнішньої реклами Києва скоротився на 1 %, склавши 33 % у площинах і 49 % в бюджетах серед усіх міст. Тим не менше, як зазначено ІКНР, столиця лишається містом, в якому за кількістю площин та обсягом рекламних бюджетів найбільший попит в українському Outdoor.

За даними ІКНР, практично всі категорії рекламодавців з ТОП-20 збільшили бюджети, а в цілому ринок зріс на 22 % порівняно з першим півріччям минулого року. Лідером залишається торгівля, яка підвищила обсяги на 15 %. Далі йдуть – нерухомість зі зростанням 49 % і розваги –39 % у грошовому вираженні.

«У ТОП-20 рекламодавців відзначаємо цікаву динаміку, пов’язану з тим, що до 20-ки лідерів стрімко увійшли компанії, які ще рік тому купували зовнішню рекламу у значно меншому обсязі: будівельна компанія «РІЕЛ» збільшила обсяги закупівель у 3,5 рази (+232 %), майже в 3 рази зросли бюджети у туристичної компанії Anex Tour (+196 %) та у компанії Toyota Україна (+220 %)», повідомляє комітет.

Більшість постійних клієнтів галузі також підвищили бюджети, виняток у ТОП-20 становлять мобільні оператори, які цього року скоротили закупівлі, проте лишаються одними з ключових клієнтів індустрії зовнішньої реклами.

Як зазначено у звіті ІКНР, галузь показує гарну динаміку і дає підстави для оптимістичного прогнозу на кінець 2016 року.

Фото: vkurse.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY