Нацрада оштрафувала «Гамму»

Нацрада оштрафувала «Гамму»

31 Серпня 2016
1324
31 Серпня 2016
15:05

Нацрада оштрафувала «Гамму»

1324
31 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за результатами позапланової перевірки вирішила оштрафувати телеканал «Гамма» (ТОВ «Гамма-консалтинг»), міноритарними власниками якого є сини лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка, за відсутність супутникового мовлення.
Нацрада оштрафувала «Гамму»
Нацрада оштрафувала «Гамму»

Позапланова перевірки виявила, що «Гамма» станом на 30 травня 2016 року не відновила супутникового мовлення та не виконала рішення Нацради від 14 квітня 2016 року, яким регулятор оголосив «Гаммі» попередження та зобов’язав протягом місяця усунути порушення, тобто відновити мовлення на супутнику.

Тому регуляторний орган вирішив застосувати до «Гамми» санкцію «стягнення штрафу» в розмірі 7250 грн (5% від розміру ліцензійного збору). Компанія має сплатити штраф протягом місяця з дня отримання рішення.

Також Нацрада знову зобов’язала «Гамму» протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства.

Представників «Гамми» на засіданні Нацради не було.

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року Нацрада оголосила «Гаммі» попередження за відсутність супутникового мовлення. 9 червня регулятор знову призначив позапланову перевірку каналу, оскільки під час моніторингу виявив, що супутникове мовлення не відновлено.

23 червня Нацрада відмовила телеканалу «Гамма» (ТОВ «Гамма-консалтинг») у продовженні строку дії ліцензії на багатоканальне (цифрове ефірне) мовлення стандарту DVB-T на частоті 64 ТВК в Києві. «Гамма-консалтинг» фактично оперувала власним київським локальним цифровим ефірним мультиплексом, у якому, крім «Гамми», за ліцензією мовили ще три телеканали – М1, Перший діловий та «Pro все».

Підставою для відмови в продовженні ліцензії стала наявність у «Гамми-консалтинг» двох попереджень за цією ліцензією. Першу санкцію компанія отримала 5 листопада 2015 року за недотримання програмної концепції. Друге попередження – 9 червня 2016 року за трансляцію виступів Петра Симоненка, у яких є розпалювання ворожнечі, приниження честі та гідності українського народу, заперечення або виправдання злочинного характеру комуністичного тоталітарного режиму тощо. З приводу цих виступів пана Симоненка Нацрада ще й звернулася до правоохоронних органів.

Телеканал «Гамма» оскаржив відмову Нацради в продовженні цифрової ліцензії. 5 липня Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження в адміністративній справі. Справу призначено до судового розгляду на 12 вересня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1324
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду