ICTV спільно з видавництвом Капранових запускають проект «Я like Україну»

ICTV спільно з видавництвом Капранових запускають проект «Я like Україну»

15 Червня 2016
1678
15 Червня 2016
17:28

ICTV спільно з видавництвом Капранових запускають проект «Я like Україну»

1678
До 25-річчя Незалежності України телеканал ICTV та видавництво «Зелений Пес» запускають проект «Я like Україну», який передбачає видання книги з оповіданнями провідних українських письменників.
ICTV спільно з видавництвом Капранових запускають проект «Я like Україну»
ICTV спільно з видавництвом Капранових запускають проект «Я like Україну»

Про це повідомила прес-служба ICTV.

До книги увійдуть 25 оповідань 25 українських письменників. Всі вони будуть про любов до України. «Артем Чех напише «свіжак» із передової, Сергій Жадан буде, як завжди, поетичним і непередбачуваним, Юрій Винничук – прискіпливим, Андрій Курков – інтригуючим, Андрій Кокотюха – прямим і щирим», - обіцяє прес-служба.

Книга позиціонується як своєрідна хрестоматія сучасних українських письменників, кожен із яких має власний стиль й пише для своєї аудиторії.

«Для нас важливо весь час відкривати Україну. Ми завжди намагаємося у наших програмах, у наших новинах показувати щось добре, показувати маленькі і великі перемоги України. Без сумніву, література – це одна з таких перемог», – зазначає директор-президент телеканалу ICTV Олександр Богуцький.

На підтримку проекту «Я like Україну» програма «Факти» каналу ICTV запускає щотижневу літературну рубрику про відомих українських письменників незалежної України. Серія стартувала із сюжету про братів Капранових – авторів проекту.

Письменник і видавець Віталій Капранов звернув увагу на те, що до книги увідуть 3 оповідання українських авторів, які брали участь в бойових діях.

«Ми з дитинства звикли, що патріотизм – це щось офіційне. Але останні роки дали нам зрозуміти, що любов до України – це не абстрактна річ. До «неофіційної» збірки увійшли не тільки оповідання зірок української літератури, але й твори тих, хто довів цю любов на війні за Донбас – Артема Чеха та Геннадія Молчанова, а також загиблого у боях за Донецький аеропорт письменника Андрія Миронюка», – каже він.

Учасниками проекту стануть також літератори Ірен Роздобудько, Сашко Лірник, Антон Санченко, Лариса Денисенко, Вікторія Гранецька, Маркіян Камиш, Анатолій Дністровий, Євген Положій та інші.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1678
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду