ВСРУ до кінця року хочуть передати від НТКУ іномовленню

ВСРУ до кінця року хочуть передати від НТКУ іномовленню

7 Червня 2016
1685
7 Червня 2016
17:02

ВСРУ до кінця року хочуть передати від НТКУ іномовленню

1685
Всесвітню службу радіо України (ВСРУ), яка наразі є четвертим каналом «Українського радіо», орієнтованим на зарубіжну аудиторію, хочуть до кінця року передати від Національної телекомпанії України (НТКУ) до Мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ), яка належить Міністерству інформаційної політики України.
ВСРУ до кінця року хочуть передати від НТКУ іномовленню
ВСРУ до кінця року хочуть передати від НТКУ іномовленню

Про це на прес-конференції 7 червня повідомили міністр інформаційної політики Юрій Стець і генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

«Ми зараз разом думаємо про те, щоб до іномовлення перейшла і залишилася державною наша радійна служба іномовлення. І це теж може статися скоро», - сказав пан Аласанія.

«Із Всесвітньою службою Українського радіо все буде добре. Воно має перейти від НТКУ і Держкомтелерадіо в проект Мультимедійної платформи іномовлення України. І це один з пунктів завершення реформи іномовлення України. Думаю, що до кінця року ми завершимо об’єднання цих ресурсів», - повідомив пан Стець.

На цій же прес-конференції Юрій Стець заявив, що Міністерство інформаційної політики України цього тижня планує відмовитися від ліцензії на цифрове ефірне мовлення телеканалу БТБ, який належить МІП. Він очікує, що цю ліцензію отримає другий канал суспільного мовлення – «Культура». У свою чергу Нацрада з питань телебачення і радіомовлення планує оголосити на вивільнену цифрову ліцензію конкурс.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1685
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду