«Укрпошта» розробила новий порядок формування тарифів на доставку преси

«Укрпошта» розробила новий порядок формування тарифів на доставку преси

21 Жовтня 2015
1750
21 Жовтня 2015
17:23

«Укрпошта» розробила новий порядок формування тарифів на доставку преси

1750
«Укрпошта» розробила новий порядок формування тарифів на доставку преси
«Укрпошта» розробила новий порядок формування тарифів на доставку преси

Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» розробило новий порядок формування тарифів на приймання і доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою. Проект документу було представлено на зустрічі видавців і «Укрпошти», що відбулася 20 жовтня в Міністерстві інформаційної політики, повідомляє прес-служба Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП).

 

У проекті пропонується, щоб тарифи на послуги з приймання та доставки періодичних друкованих видань, у тому числі обробка замовлень з наступним експедируванням, визначалися, виходячи з сумування планової собівартості одиниці послуги і прибутку на одиницю послуги, а також у залежності від ваги видань із застосуванням міжвагових коефіцієнтів.

 

При цьому планова собівартість послуги має розраховуватися шляхом сумування таких статей витрат: заробітна плата, відрахування на соціальні заходи, амортизація основних засоів і нематеріальних активів, електроенергія, матеріли, перевезення, інші витрати.

 

Завантажити проект для ознайомлення можна тут.

 

УАВПП наразі здійснює оцінку запропонованого «Укрпоштою» проекту і просить видавців надати свої зауваження і пропозиції для формування позиції галузі щодо проекту.

 

Офіс УАВПП прийматиме пропозиції на електронні адреси: lawyer@uapp.org та organizator@uapp.org протягом тижня до 28 жовтня. З усіх питань необхідно телефонувати за телефоном: 044 425 58 21044 425 58 21.

 

«Укрпошта» запропонувала новий порядок формування тарифів у відповідь на численні протести видавців проти підвищення тарифів.

 

Нагадаємо, нові підвищені тарифи на доставку преси були затверджені наказом Міністерства інфраструктури від 20 серпня № 335 та зареєстровані в Міністерстві юстиції 8 вересня. 19 вересня наказ було офіційно опубліковано в «Урядовому кур'єрі», після чого документ набув чинності. Застосовуватися тарифи будуть із січня 2016 року. Але вже зараз, формуючи передплатну ціну на свої видання (а передплатна кампанія стартувала 28 вересня), видавці мають враховувати нові підвищені тарифи та збільшувати вартість передплати для читачів.

 

Видавці та НСЖУ протестували проти запропонованих «Укрпоштою» розмірів тарифів ще на етапі оприлюднення їх проекту, але їхні пропозиції не були враховані, тож вони нині добиваються перегляду документа. 6 жовтня відбувся спільний круглий стіл сторін, про який писала «Детектор медіа», однак на ньому консенсусу не було досягнуто.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1750
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду