«Громадське радіо» готове виробляти контент для цілодобового мовлення майбутнього Суспільного радіо

«Громадське радіо» готове виробляти контент для цілодобового мовлення майбутнього Суспільного радіо

30 Квітня 2015
2123
30 Квітня 2015
13:57

«Громадське радіо» готове виробляти контент для цілодобового мовлення майбутнього Суспільного радіо

2123
«Громадське радіо» готове виробляти контент для цілодобового мовлення майбутнього Суспільного радіо
«Громадське радіо» готове виробляти контент для цілодобового мовлення майбутнього Суспільного радіо

Команда «Громадського радіо» готова виробляти таку кількість продукту, якої потребує Суспільне радіо - аж до формату цілодобового мовлення. Про це колектив інтернет-радіостанції заявив на брифінгу «Нові проекти та виклики», який відбувся в Українському кризовому медіацентрі 30 квітня.

 

Головний редактор радіостанції Кирило Лукеренко нагадав, що від початку своєї роботи у серпні 2013 року «Громадське радіо» взяло на себе відповідальність працювати за стандартами суспільного мовника, сприяти створенню повноцінної системи суспільного мовлення в Україні. Представники редакції регулярно беруть участь у робочий групі із створення суспільного мовлення.

 

«Нас на засіданнях робочої групи чують, нам надають допомогу і підтримку, я переконана, що на досвіді цієї радіо групи, яка працювала в першу чергу над запуском телевізійного мовлення, вдасться і радіо в суспільному форматі втілити швидше. Ми б хотіли це пришвидшити. Бо це не наша амбіція, а радше наша відповідальність. Ми можемо працювати 24 години на добу на повноцінній частоті», - зазначила волонтер з розвитку «Громадського радіо» Лариса Мудрак.

 


Ведучі «Громадського радіо» Ірина Славінська та Андрій Куликов, волонтер з розвитку Лариса Мудрак, голова ГО «Громадське радіо» Олександр Бузюк та головний редактор Кирило Лукеренко

 

З лютого 2014 року відбувається співпраця «Громадського радіо» з Національною радіокомпанією України.  Щодня редакції виробляють спільний проект - вечірню прямо ефірну програму «Громадська хвиля».

 

«Громадське радіо» заявило про те, що шукає шляхи збільшення загального обсягу програм на хвилях каналів Національної радіокомпанії України (НРКУ) - майбутнього Суспільного радіо.

 

Команда інтернет-радіо повідомила, що готова виробляти таку кількість продукту, якої потребує Суспільне радіо за умови фінансування такого виробництва в рамках фінансування суспільного мовника.

 

На решту потреб колектив «Громадського» буде шукати фінансування у громади і окремих донорів.

 

«У майбутньому "Громадське радіо" готове забезпечити постійне мовлення на окремому каналі Суспільного радіо. Цей майбутній цілодобовий інформаційно-аналітичний канал міг би стати не тільки одним із перших наочних результатів переходу до суспільного мовлення, але і своєрідним полігоном, на якому би випробовувалися моделі роботи в решті структурних одиниць суспільного мовлення. Ми пропонували таку форму співпраці ще минулого року. І ми це зробимо», - повідомила редакція.

 

Ведучий радіостанції Андрій Куликов наголосив, що усі програми «Громадського» відповідають місії суспільного мовника, його стандартам. Зокрема і щоденна російськомовна програма «Хроніки Донбасу», яку редакція готує насамперед для населення сходу України, частина території якого контролюється нині бойовиками «ДНР» та «ЛНР».

 

«Цю програму відрізняє тільки російська мова. Це такий же продукт, який ми прагнемо робити для цілої України - як російською, так і українською мовою. Він позбавлений пропаганди і дає можливість висловлюватися, передає думки різних людей з різними поглядами. Ми подаємо важливу інформацію, яка може розходитися з нашими особистими поглядами, але яку варто знати», - зазначив він.

 

Нагадаємо, у квітні «Громадське радіо» розпочало збирати  гроші на продовження виробництва авторських програм Лариси Денисенко, Ірини Славінської та Олега Шинкаренка. Слухачів просять підтримати проект на краудфандинговій платформі Спільнокошт. Також незабаром розпочнеться кампанія інтернет-радіостації на міжнародній платформі Indiegogo, якою опікуватиметься американська неприбуткова організація Razom.

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook Vadym Roditieliev

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду