ZIK транслюватиме заходи, присвячені річниці звільнення в’язнів Аушвіца

ZIK транслюватиме заходи, присвячені річниці звільнення в’язнів Аушвіца

23 Січня 2015
3548
23 Січня 2015
11:58

ZIK транслюватиме заходи, присвячені річниці звільнення в’язнів Аушвіца

3548
ZIK транслюватиме заходи, присвячені річниці звільнення в’язнів Аушвіца
ZIK транслюватиме заходи, присвячені річниці звільнення в’язнів Аушвіца

27 січня о 16.00 на телеканалі ZIK розпочнеться пряма трансляція заходів, присвячених 70-річчю звільнення одного з найстрашніших таборів періоду Другої світової війни Аушвіц-Освенцим (Польща). Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Трансляція вшанування жертв Аушвіца-Освенцима у Польщі стане частиною спецпроекту каналу «Освенцим. Українська історія».

 

Також телеканал ZIK запросить до своїх студій у Львові та Києві істориків, які розкажуть більше про концтабір, а також в'язнів Освенцима та їхніх нащадків. Журналісти каналу готують низку сюжетів про українські історії концтабору, а також його визволення. 

 

«Освенцим є одним із найстрашніших нагадувань про те, що людина здатна вчинити людині. Цей концтабір забрав сотні тисяч життів - за оцінками істориків, від 1,1 до 4 млн. Аушвіц - це також символ страшних помилок, яких припустилася Європа у ХХ столітті, і деякі з них вона, на жаль, продовжує повторювати сьогодні. Тому це нагадування є дуже актуальним. Ми хочемо долучити глядачів ZIKу до вшанування жертв концтабору - і тих, хто загинув, і тих, хто зміг вижити. Тим паче, що через це жахіття пройшло чимало наших співвітчизників. Вони також брали безпосередню участь у звільненні Освенцима», - сказав керівник спецпроекту «Освенцим. Українська історія» Данило Мокрик.

 

У відзначенні 70-річчя Освенцима візьме участь велика кількість міжнародних делегацій, зокрема до Польщі обіцяв прибути також президент України Петро Порошенко.

 

Нагадаємо, нещодавно Асоціація польських журналістів звернулася до медійників світу із проханням відмовитися від використання виразу «польські табори смерті». Вони закликають не применшувати звірств нацистів за рахунок Польщі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3548
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду